Čistá duše

84%

Komentáře a recenze 25

Dle počtu bodů
Pegas1632
Pegas1632
299 bodů
9
Snímku kraluje Russel Crowe od začátku do konce - dokazuje zde, že je vynikajícím hercem. Příběh je inspirovaný skutečnými událostmi v životě Johna Nashe, nositele Nobelovy ceny za ekonomii a významného matematika pracujícího v oblastech teorie her a diferenciální geometrie, který celý svůj život bojoval se schizofrenií.
dearie
284 bodů
8.5
Výborné téma, silný příběh, Ron Howard se toho nebál. Naštěstí. A nebál se toho ani Russell Crowe, což z Čisté duše činí výjimečný film. Schizofrenie je tu vylíčena velmi reálně a bez předsudků, její "vedlejší" aspekt, tedy dopad na okolí, je zobrazen skvěle především zásluhou výtečné Jennifer Connelly. Až z toho člověka mrazí... Jak si pak můžeme být jisti tím, že je naše "realita" skutečně reálná...? S kým to vlastně mluvím...?
Ancaz
Ancaz
139 bodů
9.5
Zatraceně dobré psychologické drama, přičemž z toho měl být zatraceně zasloužený oskar pro Russela.
Tvojemama
39 bodů
9.5
Vynikající film, kde v hlavní roli září Russel Crow jakož geniální matematik trpící schizofrenií. Film má promyšlenou zápletku a umí upoutat pozornost. Ani chvilku jsem se nenudil a nešahal po telefonu. Film určitě doporučiji všem shlédnout i těm co nemusejí Russela Crowea.
Jana Marečková
22 bodů
9.5
1) biografie samozřejmě poplatná umělecké lince, ale tolerovatelně 2) výborně zpracované momenty, které diváka vedou na hranici skutečného a schizofrenního světa 3) Russel Crowe dokonalý - vyvolá úzkost, dojetí, úctu k člověku, kterého ztělesňuje a k jeho manželce 4)skvělá hudba, výborně dokresluje atmosféru a tvoří velkou část z celkového dojmu 5) neomrzí se ani po několikerém shlédnutí, dojem je vždy stejně silný