Téměř dokonalý zločin

73%
Téměř dokonalý zločin

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu?




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Jakmile se za kamerou postaví Sam Raimi,tak jsem vždy plný očekávání. Obzvlášť,když se jedná o horor,nebo thriller. V tomto případě jsem dostal oboje,protože Téměř dokonalý zločin je výborným thrillerem s prvky hororu. Myslím,že scénář nebyl sám o sobě tak dobrý jak se se ho nakonec povedlo Raimimu převést na plátna,ale výsledek prostě stojí za vidění.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Téměř zajímavý film. Bohužel ne natolik, abych měl potřebu si z něj měsíc po zhlédnutí cokoli pamatovat, až na skvělou Blanchett, která to ale nezachrání úplně.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Raimi je dle mého jedním z nejkomplexnějších režisérů současnosti, který dokáže natočit zábavné fantasy dobrodružství se stejnou bravurou jako temný thriller o jednom téměř dokonalém zločinu opředeném řadou záhadných a spletitých zjištění. Působivá výprava a hustá atmosféra jsou jen odrazovým můstkem směrem k dokonale promyšlenému příběhu, jenž je naprosto nepředvídatelný, nápaditě kombinuje osvědčené žánrové postupy a do posledního puntíku využívá úžasný herecký ansábl, který se zde sešel. Všemu vévodí samozřejmě křehká a vyděšená jasnovidka Cate Blanchett, jejíž děsivé předtuchy dokážou opravdu posadit na zadek i otrlejšího diváka, a pak také násilník Keanu Reeves, jenž za ní v zápornější roli nikterak nezaostává. The Gift sice nikdy nebude nablýskanou ozdobou svého žánru a jeho finální část už trochu postrádá lehkost i šmrnc předešlého Raimiho vyprávění, ale i tak je to stále pikantní a zatraceně výživná delikatesa, na níž si musí každý hororový fanoušek s chutí smlsnout..

Dodatečné informace

Původní název:
Gift, The (více)
  • USA Téměř dokonalý zločin
  • USA Gift, The
Premiéra v ČR:
26. 7. 2001
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
10 mil. USD
Tržby:
12,01 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné