Pravidla moštárny

79%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
65David21
65David21
1 829 bodů
8
Silný a dojemný snímek o vyrůstajícím chlapci, který se nebojí a odchází ze svého domova do světa. Film byl natočen dle knihy Johna Irvinga a sám tento věhlasný autor dohlížel na adaptaci a u toho pro všímavější si střihnul takový štěk jakožto průvodčí ve vlaku. Dílu se povedlo dobře prokreslit hlavní charaktery a na tom se dalo poté (společně ještě se zajímavým příběhem) stavět. Můžeme tu vidět velmi, ale velmi obstojné výkony od hlavních i vedlejších herců. Přijde mi to jako Tobeyho herecký vrchol. Na konci filmu jsem uronil slzu, což se mi už nějakou dobu nestalo - příběh se mě dotknul a dojal mě. 85%
Bad
Bad
464 bodů
8
Nikdy bych nevěřil, že Spidey dokáže něco zahrát a to ještě takovou roli. Jediné, co se snad dalo filmu vytknout byla až přílišná velká bezkonfliktnost. V dětském domově nebyla žásná šikana mladších. A jediný "záporák" ve filmu (no, možná tam byli dva) byl milosrdně utracen.
filip-stich
312 bodů
9
Film jsem velmi dlouho odkládal jen proto, aby potom zjistil, zenje to snímek velmi nadprůměrný. Herci podávají takřka životní výkony, příběh je velmi pěkně odvyprávěn a rozhodně dokáže chytit za srdce. Naprosto jasná volba, pokud zrovna nevíte, na co se kouknout. Rozhodně doporučuji.
mach
33 bodů
9
Velice lidský film, který pohladí po duši. Výborné zpracování předlohy Johna Irvinga, film dosahuje téměř kvalit knihy. Film jistě přispěl k tomu, že John Irving našel po světě ještě více čtenářů. Oceňuji také působivou hudbu, která film dobře doplňuje.