Pearl Harbor

72%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
9.5
Tento film je podle mě skvěle zpracovaný. Svými efekty války a dokonalou ukázkou války USA s Japonskem chytne za srdce snad každého muže, a dokonalými romantickými scénami, ale též i hvězdným hereckým obsazením se tento film zachytil asi u každé ženy. Všechno podtrhne nádherný hudební doprovod.
kubas369
4 086 bodů
4
Další megalomanská těžkotonážní šílenost z dílny Michaela Baye která je bohužel naprosto nezábavná ( tohle je právě velký rozdíl mezi tímto odpadním klenotem a Armagedonem což je přiznávám taky sračka ale alespoň jsem se řechtal od žačátku až do konce), umělým patosem a uplně nesmyslně pojatým patriotismem přecpaná sračka která neuvěřitelně nudí až na samotný nálet jenže to je pro mě hrozně málo deset dobrých minut v asi dvou a půl hodinovém filmu. Tak to vypadá, že Bay asi bude na vyplatní listině Republikánů jinak už to není možny. Ha dochází mi slovní zásoba dvakrát použité slovo sračka to už tu dlouho nebylo ( hm třikrát)
Fanik
Fanik
3 069 bodů
9
Michel Bay opět dokazuje že ovládá režírování filmů na jedničku. Vizuálně je to dokonalé. Hudba je luxusní. herecké obsazení je přímo lahůdkové. Ovšem film zabíjí to, že chce být až epický a to si přiznejme moc nefunguje. Milostná zápletka je občas dost rutinní a neuvěřitelně předvídatelná a nudná. Film měl být přibližně o půl hodiny kratší. Pak bych dal nejspíš i maximální hodnocení.
kknk2
kknk2
2 989 bodů
6.5
Na Pearl Harboru je jednoznačně nejlepší hudba Hanse Zimmera. Nehledíme-li na historické nepřesnosti, můžu pochválit i pěknou válečnou vřavu. Zádrhel vězí v pointě, která je sice snesitelně (jak kdy) zamilovaná, ale doprovází ji dlouhá a předvídatelná shoda okolností, jež je dělaná pro nenáročné publikum.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7
Tento film se povedl.Je to pěkný válečný film.Hraje v něm skvělý Ben Affleck.
miza
miza
2 336 bodů
7
Lze srovnávat s filmem Tora,Tora,Tora.Jsou to dva pohledy na jednu historickou část druhé světové války.
Kašpárek
Kašpárek
507 bodů
5
Tento velkofilm prostě za mě nevyšel. Kýčovitost. Docela dost slabě podaný příběh Perl Harboru. Vztahová sekvence mi tady vůbec nesedí. Z filmu žádný extra dojem necítím.
MiPro21
221 bodů
7
Jeden z mála válečných filmů, které jsem viděl jen jednou... Spíše než o válce je to o příběhu partnerského trojúhelníku...
dusek.pav.p
46 bodů
9
Na tomhle filmu jsem byl kdysi v roce 2001 v kině. Od té doby jsem ho neviděl. Pod dojmem z četby knihy Zera nad Pacifikem jsem zhlédl v jeden den jak Tora, Tora, Tora! tak i Pearl Harbor. Zatímco první film jsem poctivě zhlédl celý, u Pearl Harbor jsem naopak přeskakoval všechny romantické pasáže. A ukázalo se, že bez nich se jedná o relativně koukatelný film! Přesně v polovině obou filmů začíná samotný útok Japonců. A v obou filmech také generál Yamato pronese hlášku o tom, že vzbudili spícího obra, kterou nikdy neřekl. Ale jinak jsou oba filmy naprosto rozdílné. Tora Tora Tora má dokonale zvládnuté scény vyjednávání, je historicky velmi přesný a ukazuje všechny souvislosti velmi poctivě a vyváženě z pohledu obou stran, Pearl Harbor ukazuje Japonce jednostranně jako bastardy útočící na nemocnice a civilisty. Jeho bojové scény a zejména samotný útok už ale působí poněkud zastarale. V tomto ohledu Pearl Harbor vítězí na celé čáře a kvůli scénám jako je potopení Arizony má smysl se na film podívat. Jinak ale Bay zachází s historickými reáliemi velmi volně, a závěrečný Dolittlův nálet na Tokyo je vyloženě výsměch realitě. PS: Jako odplata za pomoc američanům, kteří přistáli v okupované Číně, bylo následně popraveno asi 250 000 číňanů. Srovnej s odplatami za zabití Heydricha.