Erin Brockovich

78%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Díky tomuto filmu získala Roberts Oscara,to jestli si ho zasloužila je věc druhá. Předvedla sice solidní výkon,ale půlku práce odvedl scénář od Susannah Grant. Celému filmu pomáhá také fakt,že vychází ze skutečných událostí. Pěkný film,ale dle mého názoru né tak dobrý,aby měl takové Oscarové ambice.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
6
Výkon Julie Robert ve filmu Erin Brockovich byl dlouho považován za její nejlepší výkon ve vážné roli. S tím klidně mohu souhlasit, ale zpracování zajímavého příběhu investigativní novinářky mi přijde strašně obyčejné. Nic extra, film je nenáročný a beru ho jako nadprůměrný film, který mě příliš nezasáhl.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Příběh o svobodné matce, která zabojuje s velkým nepřítelem je typická americká pohádka a životní opus Julie Roberts. Na filmu jsem byl v kině a moc jsem s eu něj bavil. Moje tehdejší holka si v Drážďanech koupila DVD a pouštěla si ho v německém dabingu a při tom žehlila. Naučila se obojí, žehlit i německy.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
7
V předminulém desetiletí šlo o poměrně oblíbenou záležitost, kterou televize s pravidelností nemohly vynechat. Julia Roberts bude navždy tou "princeznou Vivian", z tohohle stínu se jí nepodařilo vystoupit ani s odstupem 30ti let. Nicméně póza téhle prostší dívenky je něco, co mají oba snímky společného, jen v tomhle případě jde o daleko chytřejší film. Julia byla před těma rokama mega top hot ženská a ty svoje snímky si dokázala vždycky zvládnut, i když tady navíc dostává tak poutavý příběh, není nakonec divu, že jí právě Erin dovede až k vytoužené zlaté figurce. Příběh je trošku dementní v tom, jakým způsobem bagatelizuje právo USA a vůbec asi celý tenhle obor obecně, ale dejme tomu, že tyhle osudy nepolíbených, kteří pořáží zkušené vlčáky, filmové diváky zkrátka táhne. Je strašně jednoduchý a asi až omezený vyzdvihovat charakter a vlastnosti jaké má Erin, ať už třeba chcete povznést samotný feminismus kamkoli, ale tím skutečným rytířem ctnosti je motorkář George. Vzhledově nepřizpůsobivý člověk, kterého musí pronásledovat kdejaké předsudky, ale dokáže vyměnit úplně všechno pro láskyplný život a i třeba přijmout cizí rodinu za vlastní. Poutavý příběh, který vede k moc dobrému satisfakčnímu závěru. Kdo nezná, nemůže se spálit.. Ale "Erin Choco-Snitch" je jiná liga! 75%
avenis
avenis
8 151 bodů
8
Jeden z Juliiných majstrštyků, řekla bych. Kromě toho, že přinesla do jisté míry satisfakci skutečné Erin, předvedla ženám, jak by se mohly poprat s pozicí mladé matky samoživitelky a o čem je hrdost a bojovnost. A taky že není nic špatného na tom, když žena použije své vnady pro dobrou věc. :)
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Pravda vždy zvítězí, i když před ní stojí obrovská bariéra. Strhující výkon Julian Roberts a Aarona Eckharta. Jeden ze Soderberghův nejlepších filmů. 80%
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8.5
Julia Roberts jako nádherná žena, která ví, co dělá a dokáže všeho, čeho chce. Nádherné zpracování a skvělý výkon již zmíněn Julii Roberts.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
9
Julia Roberts v oscarové roli obyčejné mámy od tří dětí, která se od marných pokusů sehnat práci a uživit rodinu dostane až k vybudování jedné z největších právnických kauz proti obřímu znečišťovateli životního prostředí, který způsobil vážné zdravotní problémy stovkám lidí. Sympatické je, že té právničiny a uzavřených soudních síní tam vlastně zase tak moc není, o to víc je tam ale příběhu lidských vztahů na úrovní obyčejných lidí z amerického maloměsta i velkoměstských právnických zvířat. A Julia Roberts je v roli zastánkyně těch slabších, která má pusu ještě prořízlejší než dekolt, vážně úžasná. Film, který určitě stojí za to vidět.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 112 bodů
10
Díky tomuto filmu jsem pochopil, co znamená pojem "lidová hvězda", a proč jí je právě Julia Robertsová. To, co podle premisy vypadá jako běžná politicko-korektní soudnička, nakonec vyroste v životný příběh o "spravedlnosti zdola" - čili pravý opak konvenčních televizních soudních dramat a seriálů.
kubas369
4 086 bodů
10
Bez chyby proto plné hodnocení.