Erin Brockovich

78%
Erin Brockovich
Erin Brockovich (Julia Roberts) je dvakrát rozvedená matka tří dětí. Navíc toho času bez zaměstnání a téměř bez peněz. Když se jí konečně podaří uchytit jako nejposlednější sekretářka v advokátní kanceláři Eda Masryho je pevně rozhodnuta chytit svou šanci za pačesy. Při rešerši jednoho banálního případu narazí na stopu znečišťování podzemních vod elektrárenskou společností. Následky, které zanechal jedovatý chrom na obyvatelích přilehlého pouštního městečka jsou katastrofální - zhoubné nemoci, genetické změny, potraty. Erin získá důvěru poškozených lidí i svého šéfa a začne dávat dohromady velký případ. Karta jejího doposud neblahého osudu se konečně obrátila...



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Díky tomuto filmu získala Roberts Oscara,to jestli si ho zasloužila je věc druhá. Předvedla sice solidní výkon,ale půlku práce odvedl scénář od Susannah Grant. Celému filmu pomáhá také fakt,že vychází ze skutečných událostí. Pěkný film,ale dle mého názoru né tak dobrý,aby měl takové Oscarové ambice.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Výkon Julie Robert ve filmu Erin Brockovich byl dlouho považován za její nejlepší výkon ve vážné roli. S tím klidně mohu souhlasit, ale zpracování zajímavého příběhu investigativní novinářky mi přijde strašně obyčejné. Nic extra, film je nenáročný a beru ho jako nadprůměrný film, který mě příliš nezasáhl.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Příběh o svobodné matce, která zabojuje s velkým nepřítelem je typická americká pohádka a životní opus Julie Roberts. Na filmu jsem byl v kině a moc jsem s eu něj bavil. Moje tehdejší holka si v Drážďanech koupila DVD a pouštěla si ho v německém dabingu a při tom žehlila. Naučila se obojí, žehlit i německy.

Dodatečné informace

Původní název:
Erin Brockovich (více)
  • USA Erin Brockovich
Premiéra v ČR:
13. 4. 2000
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+

Podobné


Powered byJustWatch