Toy Story 2: Příběh hraček

81%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
10
Toy Story považuji za kultovní záležitost a za animák,který stanovil měřítka pro všechny další snímky,které po něm přišly. Tohle druhé pokračování je stejně vynikající jako první díl. Animace je zase o kousek vyspělejší a kouzelnější. Příběh je zábavný a hravý. Ocení ho jak děti tak i dospělí.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Toy Story 2 je pro mě kvalitou podobný jedničce. Ačkoliv byl první díl přelomový a uznávám kvalitu, tak mám oblíbenější animáky. Buzz Rakeťák je klasik. :) Animace je pixarovsky téměř dokonalá, je to podívaná pro malé i větší a nemám této sérii co vytknout, jen se u toho nějak zvlášť nebavím.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Málokdy se udrží dvojka na úrovni jedničky. I když mi ani tento díl nepřirostl k srdci (asi tím, že když jsem ho poprvé viděl, byl jsem už pohádkám pro nejmenší odrostlý), ale opět pěkné pokoukání. Čtyři hvězdy si to ještě udrží, ale je to těsné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Zas a opět parádní scénář se spoustou odkazů na filmovou klasiku. Toy Story neomrzí nikdy. 8.5/10
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Našlapané pokračování, které má všechno. Starosvětskou dobrodružnou nostalgii, úžasný vtip, mistrnou animaci a zábavné žánrové odkazy. A přináší zase nový pohled na soužití hraček a jejich osudů v lidských životech. Sice bych řekl, že výrazně vtipnější je linie záchranářů s dokonalými vedlejšáky Rexem, Bramborou a Čunčou, ale i nové tváře kolem Woodyho dobře zapadnou a jeho příběh nejen obrazově zaujme (nádherná scéna s opravářem hraček), ale nakonec se výborně sleje do nápaditého akčního finále. Tahle série má vzestupnou tendenci, což z mého pohledu jen potvrdila geniální trojka.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Taky pěkné, barevné a zábavné jako jednička. Zásadní rozdíly v obou filmech nevidím. Oba dobře pobaví.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
Iba málo druhých dielov má takú kvalitu ako práve Toy Story 2. Po animačnej ,príbehovej a dabingovej stránke je film stále na vrchole. Bohužiaľ pre mňa je to najmenej obľúbený diel (scéna s rukami ktoré ťahajú Woodyho do odpadkového koša ma desí doteraz). Príbeh nám dospel takže je tu veľa smutných momentov. Mne osobne pridadá najsmutnejšie ,že polovička dabérov čo pracovali na tomto filme už nežijú...No a za zmienku taktiež stojí ,že keby nemal Pixar zálohu tohto filmu ,tak by sa kvôli chybe jedného zamestnaca ktorý ho omylom vymazal ,by sa musel film začať točiť od začiatku. Za mňa druhá najlepšia pixarovka.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Málo kdy se stane, abych viděl tak výborné pokračování, které snad předběhlo jedničku a ta už skvělá byla. Rozhodně to je jedna z nejlepších sérií. EDIT: Dlouho jsem si lámal hlavu nad tím, jak můžu mít u pokračování, z jakéhokoliv důvodu, lepší pocit než z prvního dílu, který většinou bývá zpravidla nejlepší. Dvojka Příběhu hraček má jednoznačně výhodu, že nemusí vykreslovat již zavedené charaktery, na to funguje perfektně díl před tím a vytváří jako by první akt celé trilogie. Zároveň se věci dají absolutně rychle do pohybu (Woody je unesen hned v prvních minutách) a děj je krásně rozdělen na dva separátní příběhy, kde v prvním vidíme záchranou akci, v druhém se poznávají nové postavy a je zde Woodyho snaha pochopit sebe sama. První díl tenhle dokonalý split poztrácí, nemá tak propracovaného záporáka (sorry Side), rychle se střídající prostředí a hlavně dokonalý třetí akt, kde druhý díl finále s nasraným čoklem strká hravě do kapsy. Jednoduše řečeno ale dvojka má mnohem lepší tah na bránu a ač nechci jedničku nijak hanit, dvojka je prostě o dobrý kus lepší.
kubas369
4 086 bodů
8
"Buzzy jsem tvůj otec". "Nééééé"
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
9
Já osobně animované filmy až na vyjímky nemusím, proto to hodnotím podle toho co řekne můj bratr (10 let). Zkombinuji své pocity a přídám jeho bylo to dobrý/bylo to na prd ---> z toho vznikne mé hodnocení v %, ale jako podstatný bod animáků beru kouknout jako celá rodina, nebo nedoporučuji koukat vůbec. Proto tento komentář použiji u většiny animáků, jen u opravdových vyjímek hodím něco více obsáhlého. Souhrn: Pro děti ideální.