Havěť

AI
69%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Komentáře a recenze 3

Dle relevance
P
PlotPoint
80%

Sébastien Vaniček doručil jeden z nejlepších pavoučích hororů za hodně let (na debut slušná bilance). Nepříjemný, intenzivní a zlý film, který donutí arachnofobiky po zhlédnutí spát v mikině s plamenometem. Po hororové stránce se však jedná o klenot, jenž tady dlouho nebyl a který dokáže pracovat jak s atmosférou, tak se zajímavou kamerou.

M
Moviezone.cz
70%

Havěť je hutný a vydatný horor o pavoucích, jejichž evoluční cyklus se vymkl jakékoli kontrole. Zapomeňte na nějaké sociální alegorie a nastavování zrcadel – tady se jde na dřeň arachnofobie. Dravý styl vyprávění i zasazení do důvěrně známého prostředí bytového domu přispívají k navození správných klaustrofobických pocitů i strachu ze smrtelně jedovatého a monstrózně přerostlého hmyzu. I přes některé prohřešky proti nastaveným pravidlům a slabšímu finále jde jednoznačně o povedený přírůstek do hororové třídy pavoukovců.

N
NaFilmu.cz
65%

Přestože se mi film líbil, oceňuji jeho atmosféru, má slušný drive, tak s ním mám jeden velký problém. Chvílemi je totiž děj až příliš přehnaný, zejména pavouci se chovají dost nepředvídatelně, a prostě jdou na ruku scenáristům.