Červená Karkulka

55%
Červená Karkulka
Plakát traileru

Amanda Seyfried hraje mladou a krásnouValerii, která se zmítá mezi dvěma muži. Zamilovala se do hloubavého samotáře Petera (Shiloh Fernandez), avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym(Max Irons). Valerie a Peter nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnoupro útěk, když se dozvědí, že Valeriina sestra byla zavražděna vlkodlakem,který loví v tmavém lese obklopující vesnici. Lidé z vesnice udržují po celá léta nelehké příměří se zlou bestií tím, že jí nabízejí každý měsíc zvířecí oběť. Pod krvavým úplňkem si vlkodlak vybere ale oběť větší - lidský život, a tak lidé hladoví po pomstě zavolají známého lovce vlkodlaků, otce Solomona (Gary Oldman), aby jim pomohl bestii zabít. Solomon ale upozorní občany na to,že se vlkodlak přes den mění v člověka a že to může být kdokolivz nich.
Když počet obětí roste s každým úplňkem, začne se Valerie domnívat,že vlkodlakem by mohl být někdo blízký. Panika svírá celou vesnici a Valeriezjišťuje, že má s nestvůrou jedinečné spojení – takové, které je neúprosně táhne k sobě. Díky tomu se Valerie stává podezřelou...i návnadou.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
Jedna z nejznámější pohádek jako fantasy? Zajímavý nápad, ještě zajímavěji provedený. Tvůrci pustili svoji fantazii naplno a vytvořili atmosferické dílo, které se nemá s ohledem na svůj žánr zač stydět. Hrůzná tajemnost a děsivé útoky vlkodlaka je devizou příběhu, který zaujme už od prvních minut. Klasické pohádce však zůstala v lecčem věrnost a tak se například dočkáme i známých otázek Karkulky Babičce. "Babičko, proč máš tak velké oči?" A srdce zaplesá. Je to film pro ty, co měli v dětském věku tuto pohádku rádi a teď coby dospělí by si ji rádi zopakovali v poněkud drsnějším hávu.
Pete69
Pete69
31 382 bodů
6
Trošku nuda ve srovnání s Jeníčkem a Mařenkou, nebo Sněhurkou a lovcem. I když se celý film odehrává v tajuplné a ponuré stmosféře, něco tomu prostě chybí a akce je až téměř na konci celého filmu. Karkulka se podle mě moc nepovedla - 60% s přimhouřeným okem.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
0
Další z předělanejch pohádek do podoby filmu pro dospělé, kterejch se najednou vyrojilo nějak moc. A tak je jasny, že některy se povedou a některy, jako tohle, ne. A je to jedno velky NE! Největší borec z celé vesnice byl asi kadeřník, protože každá postava s tvářičkou má vždy dokonalé háro, a to i v nějaké řiti v lesích. Logiku to nemá, je to blbé jak díra v botě a stejně tak děravé. Digitální sračky po většinu sekvencí s vlkem. Ten děj připomíná Karkulku jenom velice vzdáleně a scénáristi očividně moc chlastali, než aby se snažili vymyslet něco originálního. Tohle prostě musel natočit nějakej hnědoprd, kterej neví, kde mu hovno stojí. Když jsme na to koukali, museli sme si z toho dělat celou dobu srandu, abysme to přežili. Já pak usnul, ale i z vyprávění konce je mi jasný, že to je sračka.

Dodatečné informace

Původní název:
Red Riding Hood (více)
  • USA Červená Karkulka
  • USA Red Riding Hood
  • USA Caperucita Roja
  • USA Cappuccetto rosso sangue
  • USA Červená čiapočka
  • USA Červená Čiapočka
  • USA Le Chaperon rouge
  • USA Red Riding Hood - Unter dem Wolfsmond
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Distributor:
Warner
Země původu:
USA, Kanada
Rozpočet:
42 mil. USD
Tržby:
89,16 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Čeština:
Červená Karkulka je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Předplatná


Powered byJustWatch