Varieté

67%
Varieté
Plakát traileru
The Burlesque Lounge má dny své slávy za sebou. Tess, tanečnice v důchodu a majitelka tohoto místa, bojuje, aby udržela chátrající divadlo při životě, čelí všem druhům finančních i uměleckých výzev. Vypadá to, že díky tomu, jak členy herecké společnosti rozptylují jejich osobní problémy a díky hrozbě v podobě nabídky bohatého obchodníka, který chce koupit od Tess tohle místo, se dobré časy z klubu nadobro vytratily. V tu dobu se dramaticky změní život Ali, děvčete z malého města v Iowě. Tess ji najme do Lounge jako servírku a Ali tak unikne prázdné minulosti a rychle se zamiluje do umění varieté. Podpořena novými přáteli, které najde mezi členy divadla, si začíná plnit své sny, že bude stát sama na jevišti. Ale události naberou rychlý spád, když silný hlas Ali způsobí, že se z ní stane hlavní atrakce revue.



Recenze: Varieté

Kinobox.cz
70%

Tvůrci mají jediné štěstí, že atmosféra klubu pracuje na plné obrátky a že se pro hlavní role povedlo urvat jedny z nejlepších zpěvaček současnosti, které navíc umí i hrát. Právě díky nim nakonec fungují i lacinější momenty, neboť jim je takzvaně. „sežerete i s navijákem“.


ZkuKol
12 290 bodů
4
Strašně rutinní muzikál pro Christinu. Ta zde tančí i zbývá na výbornou, hraje na dobrou a Tucci i Cumming s ní tlačí film nad průměr. Jenže absence zapamatování hodných výstupů, nudný děj plný stareotypů a až televizni vizuál, prostě film nad 40% nepustí a to je tu ještě Cher:-( Z Ohia do L.A. za slávou sny a láskou ve skromné balení z diskontu... 40%
Janíček
Janíček
6 291 bodů
6
Burlesque alebo Coyote Ugly roku 2010.Coyote ma ale bavili ovela viacej.Burlesque stojí hlavne na Aguilerke a Cher. Keby to hraju priemerne speváčky tak by to bolo nepozerateľne Christina mi na začiatku išla dosť na nervy a dosť prehrávala ale s prichádzajúcimi vystupeniami sa to trochu vyrovnalo..Z pesničiek mi v hlave neutkvela žiadna, keď tak si spomeniem na You Haven't Seen The Last Of Me od Cher.
petra-satkova
4 740 bodů
6
Další totálně zbytečný hudební film. Šablonovitý příběh. Mladá žena, která nemá nikoho a je v podstatě nula, se stěhuje do L.A., aby si splnila svůj sen. Samozřejmě, že si ji ze začátku nikdo nevšímá, ale pak všem ukáže, že je obrovsky talentovaná a najednou je z ní hvězda. Máme tady i mrchu, která logicky žárlí, jelikož hvězda bývala původně ona. Hlavní hrdince přijde do cesty také láska a pár problémů. Nic, co by ale nešlo vyřešit. Nj, tisíckrát viděný příběh, až tak by to nevadilo, kdyby hudební čísla byla zajímavější. Ale nejsou, jsou natočené naprosto nezajímavě, bez špetky snahy dát do toho větší šmrnc. Hlas Christiny Aquilery je samozřejmě neskutečný, vždycky bude mnohem lepší zpěvačka než herečka. Celé herecké obsazení je nevýrazné a moc nezaujme, jediný Stanley Tucci tady válcuje všechny kolem. Varieté je další průměrný film z řad hudebních filmů, které stačí vidět jednou. Poslední půlhodina je už vysloveně nuda, protože víte, jak to dopadne a jen se to oddaluje, filmu chybí navíc alespoň jedno výraznější hudební číslo, které bych měla zájem vidět znovu a to je u muzikálů pro mě ta největší chyba.

Dodatečné informace

Původní název:
Burlesque (více)
  • USA Varieté
  • USA Burlesque
Premiéra v ČR:
17. 2. 2011
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
55 mil. USD
Tržby:
89,5 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Varieté je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch