Varieté

67%
Varieté
Plakát traileru
The Burlesque Lounge má dny své slávy za sebou. Tess, tanečnice v důchodu a majitelka tohoto místa, bojuje, aby udržela chátrající divadlo při životě, čelí všem druhům finančních i uměleckých výzev. Vypadá to, že díky tomu, jak členy herecké společnosti rozptylují jejich osobní problémy a díky hrozbě v podobě nabídky bohatého obchodníka, který chce koupit od Tess tohle místo, se dobré časy z klubu nadobro vytratily. V tu dobu se dramaticky změní život Ali, děvčete z malého města v Iowě. Tess ji najme do Lounge jako servírku a Ali tak unikne prázdné minulosti a rychle se zamiluje do umění varieté. Podpořena novými přáteli, které najde mezi členy divadla, si začíná plnit své sny, že bude stát sama na jevišti. Ale události naberou rychlý spád, když silný hlas Ali způsobí, že se z ní stane hlavní atrakce revue.



Recenze: Varieté

Kinobox.cz
70%

Tvůrci mají jediné štěstí, že atmosféra klubu pracuje na plné obrátky a že se pro hlavní role povedlo urvat jedny z nejlepších zpěvaček současnosti, které navíc umí i hrát. Právě díky nim nakonec fungují i lacinější momenty, neboť jim je takzvaně. „sežerete i s navijákem“.


evismaior
evismaior
4 254 bodů
6.5
Zajímavý vhled do scény americké burlesky v podání Christiny Aguilery (Ali) a Cher (majitelka klubu). Ali je teda na obligátní holku z venkova, která přijela do Los Angeles dobýt svět, docela chytrá a ne zas tak naivní, jak by se dalo čekat, a Cher má pořád šmrnc - tahle role jí vysloveně sedí. Hudební čísla jsou pěkná, zamilovaný románek předvídatelný, záporák pohříchu ne zas tak záporný, takže je to spíš taková oddychovka.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7.5
Limonáda. limonáda, limonáda v jednom divadelním prostředí, možná dlouhý videoklip, lehce přisprostlý, pár vulgarit, ale pro dobrou náladu to funguje. Písně jsou vychytané a mám chuť si zase jednou koupit soundtrack. Nebudu hrát hru na intelektuála, film mě prostě pobavil,zvedl náladu, i když kromě písní a tance mi už z něj v hlavě nic nezbylo. A pro dobrou orientaci : Kabaret byl ve své době super, Moulin Rouge bylo lepší, ale i tady to mělo své plusy, třeba že člověk nemusel o ničem přemýšlet, ani o tom co se stane :))). Jednodušeji už to ani napsat nešlo. Ona miluje jeho, on miluje ji. Plus za jednoduchost ( opravdu snad nejjednoduší příběh, co jsem kdy viděl) a dobré varietní písně.
Sunny5
Sunny5
3 178 bodů
5.5
Film u kterého po pěti minutách víte, jak bude celý probíhat včetně všech dialogů. Jediné co stojí za podívání jsou možná hudební čísla, ale nemyslím si, že budu mít potřebu je vidět víc než jednou, rozhodně si kvůli nim nebudu znovu pouštět celý film.

Dodatečné informace

Původní název:
Burlesque (více)
  • USA Varieté
  • USA Burlesque
Premiéra v ČR:
17. 2. 2011
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
Varieté je dostupný s českými titulky

Powered byJustWatch