Doom

55%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
padre
padre
1 288 bodů
6
První polovina za 1*, druhá za 4*. Ze začátku hrozná nuda a otravné a trapné dialogy a v druhé polovině, zejména na konci, velmi zábavný akční film. Nejsem moc velký fanoušek herní předlohy, ale bavil sem se.
jan-hrouda
863 bodů
4
Je sice pěkné, že design monster vychází z mého oblíbeného Dooma 3, ale proč proboha opuštění základní premisy celé série - totiž, že vědecké pokusy s teleportační technologií otevřou bránu do pekla? Vždy't o tom Doom je, to je základ, ze kterého čerpá atmosféra hry! Tohle prostě odmítám považovat za Dooma... a to je i důvod, proč dvě hvězdičky... jmenovat se to jinak, tak je to zvláš't ke konci celkem fajn béčko...
tindersticks
tindersticks
783 bodů
3.5
Prodělečná upoutávka za 65 milonů dolarů (tržby cca 55 mil usd), po které stejně nedostanete chut na koupení hry, možná jako příznivec filmových propadáků zatoužíte po pokračování (2019, ještě jsem neviděl). Naprosto zbytečné je angažování herců známých (Rock) a dokonce dobrých (Pike, Urban), nepochopitelné je nevyužití horrorového potenciálu herní klasiky. Ušetřené peníze za herce by bylo lépe investovat do efektů (velká bída) a do nějakých nápadů. Zoufalé je zařazení POV střelba přímo ze hry v závěru filmu. A to, že jsem uhodnul, kdo přežije, není pro scénáristy (hehe) dobrá vizitka.
DHDV
DHDV
311 bodů
8.5
Já očekával béčko a dostal sem ho. S dobrým hereckým obsazením Urban (čekám u něj velkou budoucnost), Johnson, Pike apod. Co se týče scénáře tak přiznávám, že si hodně půjčuje ale je doplněný o drsné/zábavné hlášky a jak takž přijatelnou zápletkou. Rozpočtem se nešetřilo, jistá podobnost s herní předlohou by tu byla tak nevím co by si ještě představovaly. Dokonalost jako má třeba vykoupení z věznice Shawshank? Jasně, přiznávám že k dokonalosti to mělo docela daleko ale v daném žánru sem viděl i horší věci…. Největší slabinou tohoto filmu je jeho dlouhá stopáž, pokud by film nebyl tak dlouhý bylo by to lepší. Za výhodu považuju docela slušné akční scény…
Boldrick
310 bodů
9
Tak jsem se chtěl jednou večer podívat na nějakou bezduchou střílečku a jelikož jsem stejnojmennou hru kdysi hrál volba padla na DOOM. I když z "bezduché střílečky" neupustím, byl jsem, ale jo, nadšen. Film zde popsali jiní, nebudu se tím zdržovat a hlavně bych to nedokázal lépe. Takže, jste-li obyčejný filmový konzument,jako já, nebudete zklamáni. I když 90% asi nedáte.