Drákula

78%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Žralok
Žralok
4 087 bodů
10
Příběh hraběte Draculy snad netřeba představovat. Ostatně se jedná o jednu z nejčastěji filmových postav. Čím je však tato verze tak výjimečná ? Především je to díky tomu jak perfektně se drží předlohy. I proto plný název v originále zní Bram Stoker´s Dracula. Dále pak herecký koncert všech herců v čele s Garry Oldmanem, Anthony Hopkinsem a Keenu Reevesem. To vše pod taktovkou vynikajícího Francise Forda Coppoly. A jako třešnička na dortu jsou vynikající efekty.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
4.5
Přeceňované a za hranicí vkusu. Přesto nelituji, že jsem tomuto směšnému "hororu" věnovala svůj čas. Chtěla jsem znát celý Drákulův příběh, a toto kinematografické selhání mi jen dodává naději, že knižní předloha už nemůže být horší. Co mě nejvíce vytáčelo, byly postavy, kterým snad všem úplně hráblo. Snad jen prošedivělý Keanu Reeves a parta snaživých gentlemanů se jevili střízlivě. Zkrátka synonymum pro brak.
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
4
Moc krásný, ale nic pro mě...
Edward
Edward
2 481 bodů
7
7/10
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8.5
Asi nejkrásnější verze této látky. Skvělé obsazení a režisér ve výborné formě.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
10
Krásný film skvělé zpracování,herecké obsazení.
naineko
naineko
1 532 bodů
10
Film, který má nejblíž a zároveň nejdál ke knižní předloze. Nejblíž v tom, že takhle nějak si příběh Draculy všichni předtavují. A nejdál, jelikož knižní předloha je opravdu otřesná - není to nic jiného než brakový román, kterých v té době vycházely mraky. Film navíc přidává vrstvu jakési pocty kinematografii využíváním různých obrazových prostředků.
Melody Harkness
Melody Harkness
1 032 bodů
9
Film mého dětství, už ve chvíli kdy sem jako malá brečela při smrti Garyho Oldmana, naši věděli, že něco bude špatně. Tento film mě poznamenal na dlouhé roky a jsem mu za to vděčná. Hrabě Dracula je zde prezentovaný sice částečně jako démon ale na tu druhou jako neskutečně sexy chlap. Naivní Lucy mi často lezla na nervy, ale Mina to sympaticky vyvažovala. S odstupem let musím říct, že nejvíc iritující postavou je zde Jonathan, fakt ho nemám ráda. Je to podle mě jedno z nejlepších provedení Draculi.