Americký gangster

80%

Komentáře a recenze 39

Dle počtu bodů
jirka26
6 288 bodů
7.5
další Scottův velkofil. Viděna rozšířená verze.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6.5
Pro mě docela zklamání, čekal jsem to o hodně lepší.
Floridsky
4 376 bodů
6
Gangsterky nejsou můj šálek kávy, sice se najde pár výjimek, například Neúplatní nebo seriálové Peaky Blinders. Ale trio Russell-Denzel-Scott mě nezaujalo a během těch tří hodin jsem se i několikrát nudil.
pantak
pantak
3 367 bodů
8.5
Nic vytknout nemůžu,jen chválit!!!
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8.5
Další výborný (mafiánský) krimi s příchutí drog,špinavých peněz a vrcholem Washingtona(nejlepší role,kterou zahrál za poslední dobu).Celý průběh je nalinkovaný na skvělým scénáři a nadvládou hereckých výkonů dvou mužů,ikdyž byl Crowe za zády výborného Washingtona,který táhl celý film - rozhodně nezklamal.Režie prvotřídní,velmi propracovaná do detailu a u Ridleye Scotta pro mě už předem očekávaná.Každá scéna má svojí kvalitu a přes 150 minut kvalitní filmařiny nesmí ani jediná chybět.Vrcholem zůstávají Kmotr,Mafiáni,Tenkrát v Americe a Casino,,ale Americký gangster se k nim velmi přiblížil.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
6
Čekal jsem víc. Asi hodinu a půl jsem čekal kdy příjde zápletka. Rád bych film zařadil mezi nej... Mafia Story, ale to nejde. Když ta zápletka přišla, bylo možná už moc pozdě na pochopení. Film mě zklamal. Již mnohokrát jsem byl vstřícný k jiným filmům, ale tady už to neudělám. Promiň Ridley, ale tohle je ten nejslabší film, který jsem zatím od tebe kdy viděl.
65David21
65David21
1 863 bodů
10
Americký gangster ukazuje, že nejlepší příběhy píše sám život. Výborná gangsterka, jedna z nejlepších jakou jsem měl kdy čest vidět… Dokonalý výkon Washingtona dokonce zastiňuje mého oblíbence Russela Crowa a krade si pozornost jen a jen pro sebe. 60. léta v New Yorku jsou zde skvěle vyobrazena. Tohle stalo za to! (Viděna delší režisérka verze)
Liki12
446 bodů
8.5
Gangstera jsem viděl dva dny po dvojnásobném nasátí finální verze Blade Runnera a překvapilo mě, jak moc podobné mi ty filmy připadaly. Žádný z nich nemá výraznou scénu, jeden nebo dva vrcholy, které by na sebe strhávaly pozornost a bránily postupné gradaci. A je to dobře, protože tenhle volně vyprávěný příběh jednak vypadá jako opravdový výsek ze skutečných událostí a hlavně do sebe - podobně jako Blade Runner - vcucne a rozemele až v samotném finále. Ridleyho další pecka bez zjevných slabých míst navíc výborně tematizuje etické a ideové základy, na nichž vyrostla dnešní Amerika. Dnešní pořadí slavných dědoušků proto zní: Ridley, Clint, pak dlouho dlouho nic ... a nakonec přechválený Marty.
Luci69
156 bodů
9
Tohle je jeden z těch příběhů, kdy stejně nakonec fandím více tomu zločinci než policii. Závěr filmu mi potvrdil potvrdil proč. Realistické, žádné přehánění, a přitom brilatní kriminální drama. Myslím, že Americký gangster je velmi autentickým zobrazením skutečné historické etudy. Ruby Dee byla zcela poprávu nominována na Oscara, škoda, že ho neobdržela, podle mě by si ho za svůj výkon zasloužila. Překvapilo mě, že nominován nebyl i sám Denzel Washington, který s rolí Franka Lucase stotožnil naprosto fantasticky. Dokonale zvolení herci, kteří se ke svým rolím hodí více než kdokoli jiný, to už zkrátka patří mezi všeobecně známý um starého dobrého Ridleyho Scotta.
Lady Adel
118 bodů
9.5
viděno teprve teď v televizi a jsem unešena, skutečný příběh zpracovaný tak aby skutečným byl. Russel i Denzel jsou ve velké formě a zbytek zkorumpovaných či správňáckých policistů přizvukuje jako dobře sladěný orchestr. Nahlédnout pod pokličku reálných historek mě baví, následně si vyhledám tu skutečnost. Tady to Scott v podstatě trefil dokonale.