Láska přes internet

74%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Meg Ryan se pro romantické komedie narodila. Ona na mne působí takovým milým a přirozeným dojmem jako žádná jiná herečka. Tentokrát jí dělal společnost pan herec Tom Hanks a před kamerou jim to spolu náramně slušelo. To jiskření a chemie mezi nimi působila uvěřitelným dojmem. V rámci romantických komedií by jste hledaly lepší snímek.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Určitě jeden z lepších novodobějších romantických filmů z americké produkce. Meg Ryan byla pro tyto role stvořená a Tom Hanks zahraje prakticky cokoliv. Když se sejdou moji oblíbení herci a scénář má hlavu i patu, tak to nemůže dopadnout špatně. 70%.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Poctivý Hollywood v tom nejlepším slova smyslu a upřímně mám tento film mnohem radši než uslzeného Samotáře v Seattlu. Mezi Tomem Hanksem a Meg Ryan to opět fantasticky jiskří a neznám nikoho, kdo by s ní nechtěl jít na rande. Film na deštivé odpoledne:-)
lamps
lamps
15 156 bodů
8
V rámci krásného romantického poselství, které už je ale ve filmovém průmyslu přeci jen trochu pasé, funguje tenhle inteligentně pojatý příběh bezchybně. Celé dějové schéma je sice očekávané a je v podstatě jen o tom čekání, ale režisérka byla natolik zkušená a herci přesvědčiví, že jsem si počkal mile rád a z toho, jak šťastně a sladce vše dopadlo, jsem měl vážně nefalšovanou radost. Určitě jeden z nejhezčích žánrových filmů devadesátých let...
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
8
Ikonická romantická komedie, která tenhle žánr krásným způsobem charakterizuje. Dva lidé, kteří se nenávidí a v profesním životě jsou navíc konkurenti, si však přes rádi chatují s někým přes email (ano tak starý ten film je!). Že je divákovi od začátku známé, že jde právě o ně dva, dodává filmu zvláštní napětí a právě i výbornou humornou notu. Jejich první opravdové F2F setkání v kavárně je vtipně kouzelnou situační groteskou. Nemám rád Toma Hankse, štve mě v každé roli, a když to zkouší právě na Meg Ryanovou, nevěřím.. Ale ve své podstatě jde o chytrý a milý film, který dokazuje, že láska není o vzhledu, že se zamilovat můžete jen do představy... 75%
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
8
Krásný film s krásným příběhem, kde není důležité, co film vypráví, ale jak ho vypráví. Něco takového dlouho nepamatuji. Hanks a Ryan hrají fantasticky, scénář je v dialozích tak náramně promyšlený, že bych z toho viděl i knihu a režijně hravé a svěží. Příjemná oddechovka.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Opět Tom Hanks a Meg Ryanová jako v "Samotáři v Seattlu" a opět skvělá romantická komedie USA. (O svém všeobecném vztahu k romantickým komediím USA jsem psala právě u "Samotáře v Seattlu".) Člověka jen zamrzí, že i takoví herci jako Tom Hanks (nebo třeba již nežijící Paul Newman) stárnou! Meg Ryan byla za svou roli nominována na Zlatý globus. Oprávněně! Ale být Tomem Hanksem, tak mě to zamrzí. Podle mě byl stejně dobrý! No nic! On byl pak nominován za Kapitána Phillipse a jiné role a dostal Oscara za Forest Gump a Philadelphii (to už v roce 1994), ... No a jako "pejskařka" si neodpustím jednu jeho hlášku, tedy hlášku Joea Foxe, majitele konkurenčního knižního supermarketu: „Bringley je můj pes, miluje ulice New Yorku stejně jako já. I když on rád jí pizzy a bagety z chodníků, já si je raději kupuji…“.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
Láska přes internet, klasika, která nikdy nezestárne. Skvělá role Toma Hankse a Meg Ryan v příběhu, který mě vždycky chytne za srdce. Mladá slečna, která vlastní malý obchůdek s knihami a jejíž největší starostí je konkurenční velkoprodejce, který zrovna otevřel obchod hned vedle ní. Nádherný příběh...
evismaior
evismaior
4 254 bodů
9
Internet může leccos a leckoho spojit - třeba i ty, kteří projevují lásku ke knihám zcela odlišným způsobem. Jeden z těch hezkých romantických příběhů, které vždy dokážou zahnat smutnou náladu. Jistě i tím, že oba hlavní hrdinové v podání Toma Hankse a Meg Ryan jsou takoví normální, ale o to víc sympatičtí lidé. A bod navíc za to, že hlavní hrdinka nemá potřebu dělat po zjištění pravdy hysterické scény;-)
kubas369
4 086 bodů
8
Dalo by se říct průměrný romantický film, nebýt Toma a Meg ti to totiž vyženou o ten podstatný level nahoru. Láska přes internet je už dnes klasika žánru ale já jsem se k tomu dostal až teď. Jak je to sakra možný, že jsem něco takového mohl tak dlouho ignorovat.