Ztracené

66%
Ztracené

Oscarový tým Rona Howarda a Briana Grazera (Čistá duše a Apollo 13) uvádí strhující a mrazivý thriller, který se jistě stane klasikou! Na Oscara nominovaná Cate Blanchett (1988, Královna Alžběta, Nejlepší herečka) hraje Maggie, mladou ženu, jež vychovává své dcery v odlehlé divočině Nového Mexika. Když dívku Lily (Evan Rachel Wood, Třináctka) unese tajemný fantom v kapuci, objeví se najednou Maggiin odcizený otec, oscarový Tommy Lee Jones (1993, Uprchlík, Nejlepší herec ve vedlejší roli) a nabídne jí pomoc. Maggie užasne nad jeho návratem, ale ví, že musí odložit zranění i pýchu, pokud chce ještě někdy Lily vidět. Otec s dcerou zatím netuší, že budoucnost skrývá děsivé události a vydávají se po stopě zloducha. Číhat a čekat je ale nevyslovitelnou hrůzou, která je změní navždy!




Klajnik
Klajnik
8 621 bodů
4
Koukal jsem na 154min verzi. První hodina byla supr: Líbilo se mi, jak Indiáni nechali v pytli naporcovanýho Eckharta. Líbila se mi i potička se sedmou kavalerií - obzvlášť moment, kdy se poindiánštělý Tommy Lee Jones podívá na Indiána v modré uniformě a řekne: "Ty musíš být chloubou svého lidu", načež Indián mu odpoví: "A ty zas toho svého." Krátce na to následuje scéna, v níž dědek Jones proskočí oknem jako by byl o 50 let mladší. Desetiletá Jenna Boyd mě pak kvalitou svého herectví mile překvapila. Malé holky ve filmech mívají debilní osobnost (ubrečené, neschopné, vystrašené...), což je činí otravné natolik, že bych jako divák byl nejradši, kdyby umřely nebo se prostě klidily pryč. Postava Dot však byla překvapivě schopná a statečná. Její starší sestra, kterou ztvárňovala Evan Rachel Wood, mě srala podstatně víc. To je ale dáno situovaností její postavy (po většinu času oběť) a v poslední půl hodině se jednou zachová jako extrémní píča - začne křičet, když se jí dobrý muž snaží osvobodit, čímž způsobí, že přijde o život. Na papíře to možná fungovalo, ale filmové zpracování té situace z ní jen udělalo píču. To je problém v případě, kdy je celý film hnán snahou ji zachránit. Každopádně druhá hodina mě začala ztracen a posledních 30min bylo už sice poměrně akčních, ale bylo mi už vlastně jedno, jak to celé dopadne. Vlastně bych byl radši za cynický konec, který by divákovi říkal: "Tohle se může stát, když přeceníte své síly a vyrazíte na záchranou misy s dědkem a děckem." Film má ale šťastný konec, který mě vůbec nedojal. Dědek spadne ze skály, ale scénárista ho umřít nenechal, čímž se mu podařilo film v úplném závěru ještě trochu shodit.
p.a.douch
p.a.douch
8 370 bodů
8.5
Tommy Lee Jones je zkrátka drsňák. A tenhle western je toho důkazem. Pragmaticky pronásleduje zlosyny a spolu s Cate Blanchettovou jim nedá oddychnout. Eric Schweig byl teda dost hnusnej zlosyn. Ukázalo se tady i dost dalších dobrých hereček a herců (E. R. Woodová, Jenna Boydová, Aaron Eckhart, Val Kilmer, Jay Tavere, Simon Baker atd.). Celkem pěkný překvapení a podle mě dost slušnej western. Tenhle film mě fakt bavil.

Dodatečné informace

Původní název:
The Missing (více)
  • USA Ztracené
  • USA The Missing
  • USA Desaparecidas
  • USA Desapariciones
  • USA Ha-Ne'ederet
  • USA Kadoksissa
  • USA Kayip
  • USA Las desapariciones
  • USA Les disparues
  • USA Nezvestné
  • USA The Last Ride
Premiéra v ČR:
19. 2. 2019
Země původu:
USA
Rozpočet:
60 mil. USD
Tržby:
38,36 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch