Pavučina snů

65%
Pavučina snů

Čtyři přátelé z dětství se vypraví navštívit svoje oblíbené chatky v lesích. Bezstarostné časy, které tu kdysi společně prožívali jsou však už nenávratně pryč. Od doby školní docházky se každému z nich podařilo čelit nějaké životní prohře anebo řešit problém. Takže například Joe má těžkosti milostného rázu, anebo Henry se pomalu blíží k psychickému úskalí, za kterým se nachází zapomenutí a sklony k sebevraždě. V takovémto vnitřním rozpoložení se setkávají uprostřed pustiny psychopatického plukovníka Abrahama Curtissa, který se chová jako šílenec ohrožující všechny okolo. Do toho všeho se strhne sněhová bouřka. Počínání živlů potom přináší s sebou další, tentokrát mnohem větší nebezpečí, než všechny předešlé. Objeví se něco, co je schopné ovládat jejich mozky. Čtveřice našich přátel je vystavená hrůze, kterou ještě nepoznali. Hrůze, která je poštve jednoho proti druhému.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3
První půlhodina filmu slibovala zajímavou podívanou,ale opak je pravdou. Ve chvíli kdy se poprvé objeví pan Šedy jde úroveň filmu rapidně dolů. Je až neuvěřitelné jak tvůrci filmu zahodili příležitost natočit kvalitní film. Výsledkem se bohužel stala dvouhodinová nuda.Je smutné že jediná věc,která mi utkvěla v paměti je vetřelec lezoucí ze zadku
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
4
Docela mě to ze začátku i bavilo. Příběh ušel, ale celkově si to u mě tenhle film pokazil koncem, který byl nefunkční, nezajímavý a nevygradovaný.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Co tohle sakra bylo? King už z těch nepovedených filmových adaptací svých knižních příběhů musí být hodně nešťastný. Pavučina snů je z nich zatím jednoznačně nejhorší, a ikdyž mi byla závěrečná 25-ti minutovka jen převyprávěna (už tak je ta stopáž nelidská), tak mi vážně nezbývá než jen kroutit hlavou nad touhle scénaristickou nemohoucností. Půl hvězdy za obsazení a půl za to, jak mě zpočátku tenhle film dokázal zaujmout.

Dodatečné informace

Původní název:
Dreamcatcher (více)
  • USA Pavučina snů
  • USA Dreamcatcher
  • USA L'acchiappasogni
  • USA O Apanhador de Sonhos
  • USA O Caçador de Sonhos
  • USA Oneiropagida
  • USA Unensieppaaja
  • USA Zamka za snove
Premiéra v ČR:
10. 7. 2003
Země původu:
USA
Rozpočet:
68 mil. USD
Tržby:
75,7 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch