Hvězdný prach

80%

Komentáře a recenze 44

Dle počtu bodů
farb
farb
2 064 bodů
9
Fantastický svět Neila Gaimana ožívá pod skvělým vedením Matthewa Vaughna. A je to svět plný úžasných fantasy výjevů, humoru (DeNiro vládne!) a čisté dojemné romance. Fantazie, která dojme, pobaví a zprostředkuje neskutečně fajn náladu.Pohádkový úlet, jenž zahřeje u srdce.
Cortyx
1 571 bodů
10
Příjemný,romantický,pohádkový film,který se mi velice líbil . Po delší době povedená fantasy kde opět září Robert De Niro .
Veronika Rada
Veronika Rada
924 bodů
9
Krásná dobrodružná pohádka, ne úplně pro děti. Kapitán Shakespeare jako bonus, ke krásným kostýmům i lokacím. A herecké obsazení plně více či méně známých osobností.
hovorkok
hovorkok
647 bodů
10
"Co dělají hvězdy? Září".... Taková romantika. Miluju ten film. Když Yvaine září vlasy, k tomu ta nádherná hudba.... Ani nevím, co napsat. Být básník, tak mi pěkná slova padají z úst tak rychle, jak je tenhle film nádherný. Bohužel ale nejsem, tak se zmůžu jen na to, abych tenhle film všem doporučila, obzvláště holkám, jako jsem já. Která holka by si nepřála, jak je řečeno ve filmu, mít tu pravou lásku přímo před očima. Jsem cíťa, ale co, mně to nevadí a alespoň si takovéhle filmy užiju naplno jak jen můžu... Velmi sympatické obsazení a malý bonus k tomu, De Nirova taneční scéna :)
DHDV
DHDV
311 bodů
Po dlouhé době se zámoří objevil originální film. Skvělé inteligentní vtípky, krásná stylizace a dobrý hudební doprovod. Ale co tento film dle mého názoru zdokonalilo do nejvyššího hodnocení, je casting. Michelle je pořád krásná a Danes je nádherná – v rolích které předvádí. Ostatní herecké výkony sou taky dobré, ale tahle sou nejlepší … Možná děti nebudou touhle pohádkou uchváceni, ale jak vyrostou, určitě k ní najdou cestu… Tohle je pro mě už „kultovní film“, který možná není až moc známý. Ale postupem času si myslím, že hodnocení/známost filmu bude stoupat. Už jen kvůli tomu, kolik neoriginálních patosů hollywood točí…
jfuska
124 bodů
8
Příjemná pohádka podle dobré knihy.
Georgino
109 bodů
10
Opravdu povedená pohádka. Mnozí Hvězdnému prachu vyčítají, že na výpravě filmu jde až okatě znát malý rozpočet a tudíž není tak velkolepá, jako jiné fantasy snímky. Já si ale myslím, že právě tohle je jeden z kladů filmu. Triky sice nejsou tak velkolepé, ale zase působí více pohádkověji a kouzelněji. Díky tomu nevnikla další digitální omalovánka typu Zloba nebo Alenka. Tady jasný prim hraje svěží režie M. Vaughna, nápaditý scénář, opravdu povedená hudba a všichni zúčastnění herci (pro Michelle Pfeiffer mám slabost, Robert De Niro je v roli piráta vskutku zábavný a ústřední dvojice velmi sympatická). Jedna z nejhezčích pohádek, které jsem viděl.