Pýcha a předsudek

79%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
bidlobox
3 802 bodů
9
Osmnáctiletá Keira Knightley ve zfilmované knižní klasice. Tahle roli jí posunula o velký kus dopředu.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
7.5
Něco co může být nudné se zvrhne v něco romantického. Tvůrci měli setsakra štěstí, že romantika zůstala na úrovni inteligence a né na omšelé a nudné verzi Pilcher. Známý příběh Wright zfilmoval úžasně a podruhé projevil svou lásku k Keiře a romantickým filmům, jak jsme mohli vidět v Anně Karenině. I když některé pasáže byli trochu nudné, nemohu přehlédnout kvalitní práci paní Knightley a Wrighta.
kknk2
kknk2
2 961 bodů
6.5
Keira Knightley v tomhle filmu opravdu září, všechny scény se zaměřují právě na ni a k tomu jsou originálně natočené. Málo dynamický scénář však neprojevuje zájem o ostatní postavy, ty pak skončí jako kůly v plotě. Myslím, že kniha může být lepší, ale filmové drama je také obstojné, ostatně je na mě film příliš romantický (i díky dotěrné hudbě).
pokladnik
pokladnik
1 602 bodů
9
Mám ráda dobové filmy a konkrétně ty natočené podle Jane Austinové nebo Emily Bronteové. Ukazují Anglii v reáliích doby, jejich zvyků a předsudků. Když se někdo začne chovat podle své svobodné vůle a ještě je to navíc žena, okamžitě je potrestán. A to je to proč má film takový přesah i do jiných zemí a jiného století. Je to totiž pořád stejné. Hlavně nevyčnívat...Ó jak já to dobře znám.
ladynka
ladynka
1 201 bodů
6
Filmová adaptace, která je redukována téměř výhradně na romantickou linii mezi Elizabeth a Darcym, ztvárněnou unylými pohledy a aranžující postavy do kýčovitých scenérií. Kam se poděl vtip a ironie předlohy, kterou tak věrně vystihl seriál? Ne že by se úplně vytratily, ale mají hodně otupené hrany. Zůstávám raději u seriálu.
michaela159
michaela159
1 045 bodů
8
Z Pýchy a předsudku se stala klasika.
Květka
Květka
711 bodů
9
Pýcha a předsudek je bez debat jeden z nejlepších romantických filmů. Patří také k těm filmům, které si chcete pouštět pořád dokola a nikdy vás neomrzí. Keira Knightley a Talulah Riley ztvárnili hlavní hrdiny dokonale uvěřitelně... Krásný film, rozhodně doporučuji!
Lydie
Lydie
255 bodů
8.5
Obdivuhodně natočená anglická klasika, které nelze nic vytknout. Film má poměrně pomalý rozjezd a poté plyne pěkně rozvláčně, ale má to naprosto úžasnou atmosféru. Za dokonalé považuji i obsazení, repektive herecké výkony. I ty nejvedlejší role představují skvělé britské herce předvádějící výrazné, životné a zapamatovatelné charaktery.
radkav
143 bodů
10
Pýcha a předsudek je jeden z mých nejoblíbenějších filmů, který se mi snad nikdy neokouká. Je to překrásné zpracování na základě stejnomenné knihy od Jane Austinové. Herecké obsazení je naprosto skvělé, interiéry nádherné a děj velmi dobře zpracován.