Mariňák

77%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
kery-
kery-
3 671 bodů
8
Spíš než o akci se film snaží o to, abychom nahlédli do života těchto lidí. Nečekal bych, že mi u tohoto žánru nebude vadit to, že akce byla na stupni 0. Parádní a originální vyprávění, 4 jsou akorát.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
9.5
Opovažuji si tvrdit, že se jedná o nejlepší válečný film 21. století! Tento film se mi líbil mnohokrát víc než Olověná vesta a Četa. Sam Mendes z dramatu přesedlal na válečňák, ve kterým je zabíjení a takový ten Mendesův drama humor. Mariňák je úžasnej!
Edward
Edward
2 487 bodů
8
8/10
Kuca25
2 132 bodů
8
Mariňák je sice válečný film, ale od všech ostatních se zásadně liší. Ani si nejsem jistý jestli to dokážu popsat, ale zkrátka není to o tom ukazovat jak se ve válce umírá. Válečný film jde očividně vytvořit odlehčeně a heleme se ono to funguje. Já mám válečný filmy opravdu rád, ale mariňák je jeden z nejlepších co jsem zatím viděl. Film ukazuje hrůzy války a ne jen jí, ale celé armády, v něčem úplně jiném. Už jen to nastoupit k mariňákům je psychicky náročné. Sam Mendes dokázal natočit válečný snímek kde po celou dobu války hlavní hrdina ani jednou nevystřelí. Kouzlo filmu je v něčem jiném a to uvidíte až když se na to kouknete, Dlouho se mi nestalo že by v televizi běžel nějaký snímek a mě zaujal tak moc že jsem ho dokoukal úplně celý, až teď. A to mi ten film leží v hlavě ještě 5 dní potom co píšu tuhle recenzi. Jake Gyllenhaal začíná být pro mě jeden z mých nejoblíbenějších herců. Dokazuje to každým novým snímek co mám to štěstí shlédnout. Ještě musím zmínit další excelentní výkon ve filmu a to Jamieho Foxxe. Ostatní herci jsou příjemné doplnění. Rozhodně doporučuji.
winetach
winetach
1 927 bodů
8
Trochu iný -sarkastický- pohľad na modernú vojnu z pohladu mariňáka,ktorý zasahuje hlbšie do myslenia a pocitov vojaka ako "obyčajný" vojnový film. Trochu viac akcie a má u mňa aj 5 hviezdičiek. 88%
tomas-krenek
54 bodů
10
Jake Gyllenhaal je nejlepší herec!
  • Scénář
pavelkoubik
39 bodů
9.5
Čím víc člověk v životě uvidí válečných filmů, tím víc se zrcadlí výjimečnost Mendesovy pouštní lyriky. Autenticky drásavý válečný film, který v rámci žánru jen ztěží bude hledat vůbec nějakou konkurenci. "Umírání za dlouhého dne" pro nové tisíciletí...