Soukromý život Sherlocka Holmese

71%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Pěkný film o Sherlockovi, pěkný je sedmdesátkový vzhled, který napomáhá v očích dnešního diváka dobové atmosféře. Jinak je snímek lehce plouživý a roztahanější. Monotónní hudba též nepřidá. Jinak je to zajímavý detektivní případ téměř monstrózního rozsahu a slušná podívaná.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
7
Snímek o nejslavnějším detektivovi všech dob je spíše zábavnou metaforou či ironickou hrou, který v rámci zábavy diváckého odlehčení není nejhorší, ale na takový žánr je zase až moc zbytečně dlouhý. V příběhu jsou použity veškeré detaily z Holmesova světa, jako například hra na housle, užívání kokainu a mnohých dalších, takže jako obvykle, nic proti ničemu. Jsou jen vyjádřené skutečně spíše odlehčeně a hlavně úsměvně. Místy si to dělá legraci i samo ze sebe, ale k parodii se to nesnižuje. Jako vždy se dějově řeší jeden případ, ale je do toho naroubováno několik motivů z vedlejších literárních příběhů. A pečlivě, takže se vzájemně nijak neruší, nepřekáží, prostě nic. Jen to natahuje stopáž. Dá se říci, že snímek je na svou dobu povedený, ale zub času už přeci jen krapet zahlodal a jestli nějakým způsobem dokáže pobavit i dnešního diváka, je už spíše na diskuzi.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
7.5
Snímek pochází ze zlaté éry, kdy se ve filmech nemuselo ani moc dít a přesto byly výborně koukatelné. To už dneska moc nefunguje. Prostinký příběh, jednoduchá zápletka, kterou sami rozpletete dřív, než vám to Sherlock vysvětlí, výborné dialogy i herecké výkony. Žádná krev ani násilí, prostě pohoda na nedělní odpoledne. A i když je to zvlášť ke konci chvílemi trochu pomalé, jednou se to rozhodně kousnout dá.