Milionář z chatrče

80%

Komentáře a recenze 30

Dle počtu bodů
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6.5
Na Milionáře z chatrče jsem se podíval jenom čistě ze zvědavosti a z nějaké té povinnosti, abych byl v obraze, vzhledem k nominacím na Oscary. Abych pravdu řekl, tak mě to nijak neuchvátilo, jako ostatní lidi a vícekrát to vidět nemusím.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
10
Vůbec se mi do toho filmu nechtělo, nedokázal jsem si ani za boha představit jak se něco takového dá natočit aby to lidi bavilo a oslovilo je to. Z popisu a z vyprávění od známých se mi to prostě jevilo jako nudná kravina. Jaký tupec a ignorant jsem byl, že jsem si to myslel. Každý kdo se tomuto příběhu o Indickém chlapci vyhýbá z podobných důvodů je hlupák. Napsat si to můžu, protože uznávám, že já jím byl. Jeden z deseti filmů který by měl vidět každý. Pro fanouška filmového umění naprostá povinnost a podle mě nejlepší Boylův film vůbec. Perfektní! 90%
Kamil Fila
Kamil Fila
4 112 bodů
6
Přesně ten typ hřejivého filmu, který nemám rád, natočený Danny Boylem, přesně tím stylem, který mám rád. Jinak - změny oproti knižní předloze činí ze snímku něco mnohem přitažlivějšího a oscarového, bohužel se tím definitivně potlačuje možnost, aby Britové natočili film, který bude opravdu o Indii, a ne o britských post-koloniálních představách o Indii. I u kulturních mišmašů a crossoverů totiž je možné určit, který element a úhel pohledu převládá. Zde jednoznačně ten západní. Nicméně ve výsledku jde o vcelku plodné spojení poetiky bengálské (sociálně-realistické) a hindské (bollywoodské) kinematografie. Samotný děj je podáván velmi mechanicky.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
8
Tenhle film jsem viděl ve škole, a to znamená, že jsem ho viděl tak možná 3/4, ale jsem si jistý, že to není film k zahození... Fil je kvalitně zpracován a je postaven na přítomnosti, která nedává smysl, a tak je dobarvena výslechem chlapce. Bohužel jsou ve snímku některé věci, které se vážně stát nemůžou a to tomu trošku ubírá.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8.5
Velice emotivní film,který je velice strhující bez hereckých es a vysokého rozpočtu.Vynikající koncept,šťavnaté myšlenkové podhoubí a výtečná realizace,kdy je několikatinásobně využitý každý dolar.Naprosto zasloužená oscarová sbírka - Boyle !
beseda
beseda
1 931 bodů
10
Vizuální koncert, chytré zpracování, dobrý scénář a skvělá hudba (patří mezi mých 10 nejposlouchanějších soundtracků). Mé hodnocení: 99% (viděno: kino).
Pedro24
Pedro24
1 504 bodů
8
Film je to bezesporu dobrý a patří určitě k těm nejlepším toho roku, ale teď se vážně musím zeptat…. Tohle že porazilo v oscarech Temného rytíře????????? To jim asi v akademii ulítly včely ne?
marvan
marvan
616 bodů
6.5
Mnohdy drsné záběry, nebyl to vyloženě můj šálek kávy, Oscar nevím, knihu jsem nečetla, i když jsem chvíli váhala. Co knihu lépe proslaví než film>
Lydie
Lydie
255 bodů
8.5
Životní příběh chudého indického chlapce ze slumu. Celý příběh je hodně založený na náhodě, díky které všechny odpovědi na otázky znal. Je to díky tomu spíš neveselá pohádka, než příběh kterému se dá plně věřit. To jak je natočený a jak působí z něj ale dělá víc než to a viděla jsem ho kvůli tomu už několikrát. Oscary si to plně zasloužilo.
Kozetka
51 bodů
8
Ten bollywoodský konec mě dostal.