Sexmise

75%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5.5
Průměrná komedie s pár vtipnými scény a hlavně zajímavým nápadem o tom,že svět po vymření mužů ovládnou ženy. Podle zdejšího hodnocení jsem očekával nějakou komedii u které se budu popadat za břicho a ono se nic nedostavilo,snad jen závěr filmu pobavil trošku víc.
Pete69
Pete69
30 208 bodů
7
Hodně osobitá a povedená komedie. Trošku mě překvapilo, jak se Poláci nestyděli v osmdesátých letech hodit na plátno takhle košilatou komedii. Scénář je pro komedii jako stvořený a hodně se mi líbil výkon Jerzyho Stuhra. Závěr nepovažuji za nejpovedenější, ale i tak nemohu dát méně než 70%
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Nevím, co k tomuhle skvostu napsat. Je to vtipné, inteligentně napsané, neotřelé a opravdu velmi sebevědomě a nebojácně zrežírované. Ale nejvíce Sexmisi stejně docení ti chlapi, kteří v době jejího vzniku neměli možnost sledovat odhalené ženy každodenně na internetu a museli s vervou nasazovat vlastní šarm, aby odhalili tajemství ženského lůna v nenahraditelné, fyzicky příjemnější realitě. Tehdy musel být tenhle přelomový snímek teprve parádním relaxem...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Jo tak to je vtipný dost. Jen mi připadne ten polský film něčím divný. Jen nevím čím.
avenis
avenis
8 410 bodů
10
Když jsem v roce 1984 šla na tuto polskou premiéru do kina, přišla jsem o pár minut pozdě. Ale to mi nezabránilo celý film náležitě prožít, vstřebat a zamilovat si. Dnes už je to dědeček, ale pro mě má stále své kouzlo. Výborně nadabovaný, skvěle zahraný. Jen se bojím, abych jednoho dne neskončila v podobném "vězení" domova důchodkyň... protože si budu pamatovat normální život bez roušek a čipů. (29.8.2021)
p.a.douch
p.a.douch
8 391 bodů
8.5
V roce 1984 to byl geniální počin. Pro ty, kdo tenkrát žili v komunistických státech, to bylo všechno jasný. Jerzy Stuhr byl doopravdy boží, pravý hochštapler socialismu. Měl jsem patrně štěstí a od Machulského jsem vždy viděl jen dobré filmy. A tenhle je na jejich špičce. Herci jsou všichni perfektní. Pro mě vždy dobrá zábava.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Překvapiě zábavná sci-fi komedie, která mě překvapila svou originální zápletkou a jště více jsem koukal, když jsem kouknul na rok vzniku a také kdo tento film stvořil. Poláci mě opravdu překvapili, že umí také točit filmy a ještě k tomu sci-fi, a povedené sci-fi. Nyní může film působit trochu směšně, ale já se bavil.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Dva chlápci se po letech probudí z hibernace ve společnosti, kde po zničení zemského povrchu žijí jenom samé ženy a vládne tam slušná demagogie namířená proti mužům, kteří nikdy lidstvu nepřinesli nic dobrého, jen samé násilí - a on vlastně i Einstein byla žena. Ač neznalá polských komedií a kinematografie vůbec, tak tohle mi už v době, kdy to u nás šlo poprvé v televizi, připadalo jako zjevení - velmi vtipně vymyšlený a natočený příběh, kde se divák jen nesmí příliš zamýšlet nad tím, jak se "Její Excelenci" tak dlouho dařilo všechny ženské držet v bludu.
miza
miza
2 336 bodů
7.5
Velice slušně udělaná polská komedie.
brbla666
brbla666
1 534 bodů
8
Největším kladem je vytvoření vlastního filmového světa.