3:10 Vlak do Yumy

77%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 015 bodů
10
Je to opravdu luxusní western se vším všudy. Ten první z padesátých let jsem neviděla, tak nemohu srovnávat. Ve druhé půlce film poněkud ztrácí na dramatičnosti, ale stejně je to excelentní western, který si 10 bodů plně zaslouží. Russell Crowe a Christian Bale svým charismatem táhnou film suverénně až do působivého konce. Kromě hereckých výkonů, scénáře, režie a hudby Marco Beltramiho bych vyzdvihla kameru Phedona Papamichaela.
kedl
kedl
6 380 bodů
7
Westerny mi nikdy moc nevoněli, ale takové obsazení si min jednou shlédnutí zaslouží.
jirka26
6 288 bodů
8
westerny nemusím, ale tohle bylo jízda.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7.5
Westerny se v dnešní době nijak moc netočí a já nemůžu přijit na to proč, vždyť 3:10 Vlak do Yumy je jasná ukázka toho, že to jde! Proti sobě dvě herecká esa Russell Crowe a Christian Bale. Ovšem absence Bena Fostera by mě potěšila ještě víc.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
8
Moc neholduju westernům a na tenhle jsem do kina vyrazil v podstatě náhodou a spíš jsem čekal, že si na dvě hoďky schrupnu (taky vzhledem asi 5ti lidem v sále). Překvapivě jsem nezamouřil oka. Nevím co mě to popadlo si myslet, že by mě nebavil film s Crowem a Balem. Byla to teda nakonec libová jízda s perfektním finshem. Často se mi stává, že vyhodím prachy za lístek a pak lituju. Tady, ač jsem to nečekal jsem nelitoval ani po druhé :) Jeden z celkových tří westernů který snesu :) 79%
kubas369
4 086 bodů
8
Nadprůměrná westernová podivaná, kterou naprosto zabijí její nelogický a dost stupidní konec.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7
A mě se to líbilo. Jak protagonista tak antagonista byli velcí sympaťáci. Až do poslední chvíle jsem si stále nemohl vybrat komu fandit. Dopadlo to téměř plichtou s tím, že malinko víc sympatií si nakonecu kradl Bale (ze zjištných důvodů). Bohužel jsem neviděl původní film, ale jako divákovi, který westerny moc nežere (alespoň dřívě nežral - ožívajicí westernový žánr se mi ale začíná v celku líbit) mi vlastně tento film nabídl spoustu věcí, které mě bavili a líbili se mi. Další věc, stále se něco dělo, nikde jsem netápal, to je pro mě velmi důležité při sledování filmu. Potom slušné vedlejší obsazení, Ben Foster umí hrát labilní magory moc dobře, potěšila mě i krátká návštěva Luka Wilsona a Vinessa Shaw ze začátku, ouch! Nepamatuju kdy byla naposledy takhle přitažlivá. No každopádně, když to vezmu kolem a kolem - tak mi to příjde jako velmi slušný western se slušnými herci a slušným koncem a takovému filmu čtyři hvězdy moc sluší.
kknk2
kknk2
2 989 bodů
7
Vlak do Yumy je jeden z těch mála „umírněných“ westernů, do značné míry se může zdát naivní, ale nakonec jde jako vždy o tragédii. Atraktivní obsazení v čele s Christianem Balem navnadí dost diváků a snad jim tak i otevře dveře do nezměrného světa westernů. A i když má tento malinko zmatený příběh, užila jsem si ho nadmíru. 75 %
Ombak_Penari
2 764 bodů
8.5
Jedná se o poměrně povedený western, ačkoliv pravdou je, že lví podíl na tom mají především představitelé ústřední dvojice. Russel Crow, jakkoli je to v reálu nesnesitelný nadutec, zde opět ukazuje své nesporné herecké kvality, díky kterým si jeho postava hlavního získá sympatie diváka ačkoliv je zde vylíčen jako (sice vzdělaný a chytrý) totální zloduch, vrah a bezcharakterní ničema. Chrisitian Bale za ním v roli hlavního klaďasa dost zaostává, ačkoliv také nepředvedl špatný výkon. Děj mě přišel občas trochu utahaný, respektive jsem měl neustále pocit očekávání něčeho, co se nedostavilo. Závěr byl neortodoxní, překvapivý a nejednoznačný, což oceňuji. Celkově tedy povedený film, který určitě stojí za vidění, ale podle mě má i některé nedostatky především v dymaničnosti děje.
farb
farb
2 064 bodů
9
Naprosto famózní. Nejlepší western posledních dvaceti let. Fantastická drsná podívaná z divokého západu s úžasným Russellem Crowem, který podává nejen jeden ze svých nejlepších výkonů, ale zároveň vytvořil i jednu z nejlepších westernových postav vůbec.