Posedlost

73%
Posedlost
Plakát traileru
Anna opustila svého manžela Marka i jejich syna Boba. Mark je rozhodnut vypátrat pravdu a začne svou ženu sledovat. Zprvu si myslí, že je za vším jiný muž. Brzy ale poznává, že Anna našla něco jiného, co miluje a nehodlá se toho vzdát. Její podivné chování a bizarní události naznačují, že jde o něco temného a znepokojivého...



Pete69
Pete69
29 898 bodů
8
Hodně dobrá záležitost. Nevšední mysteriózní snímek a drama v jednom. Úžasně hutná a tajemná atmosféra, skvělá kamera a dvojice herců v hlavní roli. Celou dobu jsem si říkal, o čem to vlastně je? Ani konec nebyl ´plně jednoznačný, ale to napětí stálo za to. Film jsem si nad míru užil.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Tak tohle je opravdu velké překvapení a jsem hodně rád, že jsem tento film viděl, protože tady někdo od někoho později opisoval, viď Darrene Arronofsky a Clive Barkere? Naprosto bizarní film s celou řadou vrstev, kterou ocení dospělejší diváci, kteří se ale paradoxně tomuto filmu vyhnou obloukem a pro teenagery je to nepochopitelný art. Bezesporu film, který si zaslouží být kultem. Pro milovníky Berlína, mezi které se řadím, naprostá povinnost!
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Těžký film. Těžký pro režiséra a herce, ale i pro diváky a jejich ochotu šáhnout si hluboko do mysli a poslouchat tu bizarně znějící písničku, kterou jim Andrzej Zulawski nevesele prozpěvuje. Těžké jen tak kliknout myší a udělit hodnocení něčemu tak umělecky vyspělému, ale díky své otevřenosti a myšlenkové náročnosti zároveň nepříjemnému a odstrkovanému. Jak ohodnotit snímek, kde se prolíná mrazivý mysteriózní horor s celkem reálným zobrazením rozpadající se rodiny, kde se postavy často chovají, jako by vypadly ze snu Davida Lynche, a kde je příběh vystavěn takovým způsobem, že navzdory normální chronologické kompozici divák ještě 10 minut před koncem vůbec neví, která bije? Odpověď zní ..... Jednoznačně kladně. Žádný komentář ani hodnocení totiž nenastíní preciznost a deprimující účinek Zulawskiho režie, ponurou a dokonale podbarvující hudbu, neúnavnou kameru kroužící hladově po místnosti a konečně famózní herecké kreace Isabelle Adjani a Sama Neilla, bez kterých by něco takového nikdy nemohlo vzniknout. Possession je jedním z filmů, které už nikdy nemusím vidět znovu, ale jsem moc, opravdu moc rád, že tu jednu projekci mám úspěšně za sebou. Přijít o tenhle zážitek by byla přeci jen velká škoda..


Dodatečné informace

Původní název:
The Night the Screaming Stops (více)
  • Francie Posedlost
  • Francie The Night the Screaming Stops
  • Francie La posesión
  • Francie Opetanie
  • Francie Possessão
  • Francie Possession
Země původu:
Francie, NSR
Přístupnost:
18+
Tržby:
1,16 mil. USD (celosvětově)

Podobné