Šťastlivci

68%
Šťastlivci

Colee (Rachel McAdams) a T. K. (Michael Peňa) se vracejí po zranění z Iráku na měsíční propustku do Států, každý za jiným účelem. Colee chce vrátit rodičům svého zesnulého přítele jeho kytaru a T. K. míří za svou snoubenkou. Náhoda je dá dohromady s Fredem (Tim Robbins), který skončil svou vojenskou službu a míří domů plně se věnovat rodině. Společně na cestě za svými známými prožívají neobvyklou road movie plnou překvapení, nečekaných zvratů, tragédií, náhod a paradoxů, která postupně vyústí ve výsledek, který nemohl nikdo z nich předem předvídat.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Velice emocionální příběh tří povahově odlišných vojáků, svého času v civilu, hledající místo ve svém životě, poznávající pospolitosti hlavního proudu dění a jednoduchostí přátelství prokousávající se vlastních bouřlivých životních situací. Výborně napsaný scénář tzv. road movie doslova dýchá přátelstvím, vzájemného porozumění a neochvějností všech nástrah osudu. Tempo vyprávění se veze v pohodovém a nenudícím rytmu. Ono je v tom také kapka poetiky a artového rozhraní, což vytváří i něco z uměleckého pohledu na danou věc. Tento snímek je zkrátka příjemnou podívanou zanechávající i příjemný pocit.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Zas tak nadšený jsem během filmu nebyl, ale přiznám se, že mě po skončení ještě donutil přemýšlet, co že jsem to vlastně viděl. Dost zvláštní road movie s fain obsazením, které toho ale na lepší hodnocení pořád dost chybí.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Malý film bez ambicí a bez drahé producentské záštity, zato však s velkým srdcem, šikovným režisérem a trojicí megasympatických herců, kteří své talenty naštěstí neváhají "zahodit" do snímků podobného ražení. Skloubení komedie a dramatu dopadlo na výbornou, americký patetismus byl cílen jediným správným způsobem, tedy skrze humor a vědomý sarkasmus, a dialogy zkrátka měly šťávu a děj nijak nebrzdily. Byl jsem trochu skeptický vůči delší stopáži, již od prvních minut mě však smetla vlna zvláštně pozitivní nálady, postupně vystřídaná upřímnou radostí z toho, jaký poklad ti skvělí lidé na obrazovce sami v sobě a ve vzájemném přátelství našli. Ale jednu vadu přeci jen vidím - Rachel McAdams je tak nádherná, roztomilá, talentovaná a přitažlivá, že do konce života už budu schopen milovat snad jenom ji. Třeba tomu osud dá a přestěhuje se i se svojí kytarou do Budějovic, ale nevim... :))

Dodatečné informace

Původní název:
The Lucky Ones (více)
  • USA Šťastlivci
  • USA The Lucky Ones
  • USA O dromos tis epistrofis
  • USA The Return
Země původu:
USA
Čeština:
Šťastlivci je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch