30 dní dlouhá noc

75%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Hype jako Brno. Efektně natočené úseky, badass Hartnett ve své životní roli a problesky mrazivé atmosféry hororových etalonů osmdesátých a devadesátých let. To všechno v moderním hávu s pořádnou horou gore efektů a řízné muziky, takže tomu vlastně nelze "fanouškovsky" nic vyčítat. Ale bohužel - minimálně polovinu filmu jsem měl pocit, že je to pěkně natočená předvídatelná nuda s nepříjemně přehrávajícími namaskovanými lidmi, jejichž teatrálnost mi lezla krkem už po našem prvním setkání. Stylové fragmenty posilují prvoplánové dojmy, ale scénář včetně dialogů, zbytečných smrtí a zhovadile konstruovaných myšlenkových pochodů stejně ve finále nedokáže příliš dobře maskovat, že se tu vůbec nic neděje, není si o čem povídat a divák nemá do koho se "položit". 65%
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Dlouho jsem váhal mezi 4* a 5*, nakonec se tedy přikláním k plnému hodnocení, ikdyž si to film, v mnoha ohledech nezaslouží, například ohledně zápletky a samozřejmě scénáře, ty dialogy opravdu trhaly uši, ale o to zde přeci nešlo, je to zkrátka horor, na béčko sice vypadá moc áčkově, ale tím lépe, je zde mnoho skvělých momentů: likvidace obyvatel městečka z ptačího pohledu je opakování hodný, trhání hlav a mnoho dalších, navíc ta beznaděj z filmu sálá hned jak se zhasnou světla, prostředí zasněžené, odtrhlé aljašky tomu napomáhá, k tomu si připočítám tu stupňovanou atmosféru, no jako horor celkově je to na vysoké úrovni a žánru také rozhodně nedělá ostudu a patří k tomu lepšímu co jsem měl možnost vidět, navíc překvapí obsazení hlavní role hezounem Hartnettem, kterej si ovšem svou roli nejistého, astmatického sheriffa vychutnává, musím uznat, že mě vážně mile překvapil a byl příjemné ho opět vidět v nějaké řezbě. Ostatní herci taktéž sympatičtí, ikdyž jde většinou o neznámé tváře.
kedl
kedl
6 380 bodů
6.5
A tohle bylo co, dámy a pánové?? pátnáctiletej Macik by po skončení jen těžko zavíral ústa úžasem a jediná otázka co by mu přišla na mysl, by byla, proč tam sakra neudělali těch zabití víc?? na druhou stranu, o pár Vánoc starší Macik si pokládá otázky typu: 1) Byli to vůbec upíři?? 2) Kde se tam ale vzali?? 3) Proč to tak dělají?? 4) Proč když se všichni dohodnou, že zůstanou na půdě tam nezůstanou a v klidu se přemístí na policejní stanici, kde setrvají bez vysvětlení důvodu? 5) Proč jsou zde tak infantilní dialogy typu: " Jsi mrtvola a já s mrtvolama nemluvím " wtf? a na závěr za 6) Proč mi bylo šumafuk, kdo zemře a kdo bude žít? Verdikt: Svižně a zajímavě natočený cosmodebilní scénář, v kterém nejlepší je první půl hodina.. To totiž ještě nevíte s čím budete mít tu čest.. Ostatní je jen opravdu film pro nenáročné publikum..
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
Logické nedostatky tam opravdu jsou, úchvatná stylizace, perfektní tempo, Reitzellova hudba a režie Davida Sladea,ale vynahradí vše.MASKY byly výborné! Temná atmosféra a krvelačná řezba až do konce,takže nečekejte romantiku ani v závěru.Asi nejlepší horor roku...Jsem spokojen.
farb
farb
2 064 bodů
9
David Slade natočil neskutečně mrazivou upírskou pecku, která svou poctivě budovanou atmosférou člověka naprosto pohltí. A Josh Hartnett válí.
Duffman97
Duffman97
1 613 bodů
8
Film byl příjemné překvapení.Po Draculovy(1992)snad jediný upírský horor u kterého jsem se bál.Upíři vypadají opravdu odporně(zvlášť ten plešoun) a herci také umějí hrát.Mimochodem ta scéna s holčičkou v obchodě je dost creepy.
martin2560
martin2560
633 bodů
8
Chcete vidět nejhnusnější upíry?V tomto filmu je uvidíte.Jejich šéf (Danny Hutson) je obzvlášť nesympatický 😀 Prostě hnusák jak fyzicky tak morálně.Nehledejte zde upíry alá stmívání.Jsou tu upíří ještě hnusnější než ve starým dobrým Blade...Děj se odehrává v zapadlém městečku někde na okraji Aljašky,kde se chystají na polární noc.Takže atmosféra doslova na bodu mrazu.Dost lekavé,dost akční,pro dámy tam je i trošku romantiky....a především je tam hafo krve.A plno morálních dilemat.Film trvá 1h 3/4 a nenudí ani chvíli.Spoustu otázek zůstane nevysvětleno.Kde se tam vzali ,jak se tam dostali....? Jenže to už by film měl přes dvě hodiny...a vlastně to možná ani není důležité.Dobre to dopadne, bohužel hlavní hrdina se vlastním rozhodnutím stane upírem aby všechny zachránil a pak byl spálen sluncem...Za mě dobrá upirovina.
Sir.Hovado
Sir.Hovado
452 bodů
9
Tak tohle je. Místo v zemi nikoho, malý možnosti, kde se schovat a parta zabijáků, který se nemažou vůbec s nikym a ničím. Dost možná nejlepší upírská vyvražďovačka, co sem viděl a jednoznačná povinost pro každý milovníka krve a zubatejch kreautur. Šel z nich strach.
  • upíři
  • prostředí
  • atmosféra
  • režie
  • konec se trochu táhne
Lencka
Lencka
4 bodů
10
Nejlepší film