Alpha Dog

66%
Alpha Dog

Film vychází ze skutečného příběhu drogového dealera Jass Jamese Hollywooda, který byl nejmladším z nejhledanějších zločinců na seznamu FBI. Snímek, který loni zakončoval festival Sundance, nabízí syrový portrét dobrodružného života amerických teenagerů v jedné z losangeleských čtvrtí. Večírky, drogy, ale i peníze či jejich nedostatek určují hodnoty v partě a jen včasný návrat do reality může zabránit skutečné tragédii. Roli hlavního hrdiny ztvárnil v USA již velmi populární Emile Hirsch, ve snímku si zahrály i takové hvězdy jako Bruce Willis, Sharon Stoneová, Ben Foster či zpěvák Justin Timberlake z bývalé skupiny N Sync.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
To co dělá tento snímek něčím extra je výborné herecké osazenstvo,které předvedlo neskutečný výkon. Hlavně tedy Ben Foster,který si zde střihl jednu ze svých nejlepších rolí. Justin Timberlake mne také velmi mile překvapil. Alpha Dog je cool drsňárnou,která v sobě i přes mé malé očekávání skrývá poctivý kus filmařiny.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Dobré baby, husté hlášky, pěkný příběh a drsný konec.
avenis
avenis
8 428 bodů
5
Ještě mě pořád mrazí… Zase jednou se mi vyplatilo nečíst předem informace o filmu. Mrazit mě začalo ve chvíli, kdy mi došlo, že to ten kluk asi nepřežije… Film už si asi nepustím, protože je temný, smutný a skličující. Ale oceňuji herecké výkony a celkové řemeslné zpracování. Závěrečná scéna se Sharon Stone je asi nejsilnějším bodem celého filmu. Je to prostě paní herečka. Maska je tak dokonalá, že jsem chvíli myslela, že se jedná o autentické záběry skutečné Zackovy matky. Ale opravdu jen chvíli. :) (8.8.2020)

Dodatečné informace

Původní název:
Alpha Dog (více)
  • NSR Alpha Dog
  • NSR Alpha Dog - Tödliche Freundschaft
  • NSR Alpha Dog - Tödliche Freundschaften
  • NSR Juegos prohibidos
  • NSR Mâle alpha
  • NSR Moiraia apagogi
  • NSR Rehine
  • NSR Sospechas mortales
Premiéra v ČR:
19. 4. 2007
Distributor:
Intersonic
Země původu:
NSR, USA
Rozpočet:
9,5 mil. USD
Tržby:
32,4 mil. USD (celosvětově)