Bourneovo ultimátum

83%

Komentáře a recenze 52

Dle počtu bodů
pokladnik
pokladnik
1 602 bodů
10
Další trilogie která si drží úroveň od začátku do konce. Mám ráda špionážní filmy, ale musí se umět jinak z toho vzejde propletená nuda. Což se ovšem nedá říct o Ultimátu. Matt Damon se vyprofiloval v opravdového všestranného herce. Skvělá hudba, skvělá zápletka, skvělý Damon. Ať žije Greengrass..
brbla666
brbla666
1 534 bodů
10
akčnék jak má bejt.
ondy9
ondy9
1 452 bodů
8
Miluju akční naháněčky, ale tohle bylo teda něco. Nejvíc cool hlášek ze strany Jasona. Stopáž jako vždy krásně rychle ubíhá, akce bohatá. Promyšlené propojení s druhým dílem. Celkově podobně zábavný a dobrý díl jako jednička, s tím, že perfektně uzavírá její příběh. 80%
Pajmen
1 204 bodů
10
Nemíval jsem rád "těkavou" kameru, ale zde to naprosto perfektně zapadá do kontextu, Jde přeci o špionáž. Byl jsem nadšen, že kvalita se drží od jedničky až po trojku na vysoké úrovni a za to ode mne mají velký respekt. Kruh se uzavírá. Jason Bourne se nachází v cílové rovince a stojí před nepříjemnou pravdou - jak to celé dobrodružství vlastně začalo.
ladynka
ladynka
1 201 bodů
9
Netroufám si říct, jestli je Ultimátum nejlepším snímkem ze série, rozhodně mi však prijde nejvyrovnanější v podílu akčních a neakčních scén. Zároveň dokonale využívá rytmiky ve spojení s hudbou (připomíná Bangkok dangerous) a slídivou kameru a strhává tak pozornost i k zcela všedním věcem. 90%
hovorkok
hovorkok
647 bodů
5
Tento film mě nijak zvlášť nezaujal, ale možná bude chyba v tom, že je to první a taky jediný film o Bourneovi, který jsem viděla. Takže doporučuji se dívat od prvního dílu, jinak příběh vážně nenadchne.
Honza 13
612 bodů
9.5
I třetí série o agentu Jason Bourne vypadá moc dobře. Skvělý akční film s pod texem špionáže na té nejvyšší úrovní, kde si člověk není ničím jistý. Herec Matt Damon svou roli opět zvládl a zahrál ji skvěle. Velmi kvalitní akční scény, jako vždy.
Sir.Hovado
Sir.Hovado
452 bodů
7.5
Syndrom Temnýho rytíře. Dvojka Bourna byla tak dobrá, že trojka, i když má podobný střeva, zkrátka nemůže ze stínu předchůdce vystoupit. Tady nejde moc o to, že yb se něco hodně pokazilo. Jen minule to vyšlo tak neskutečně dobře, že to byla předem prohraná bitva.
  • akce
  • Damon
  • není to Bourneův mýtus
Llucinka
411 bodů
9
Puzzův Kmotr vypráví o historii italský mafie v USA, tento neméně skvělý snímek vykresluje praktiky bostonské mafie (dost často Irů). Sice se z Bostonu nehneme, ale děj plný zvratů a nesnesitelně napínavých situacích, kdy jde samozřejmě o krk. Kdyby někdo nevěděl, kdo je to krysa, tak tento film mu doporučuju.
Annie555
Annie555
354 bodů
9
Lze natočit po dvou skvělých dílech třetí ještě lepší ? Ano, jde Bourneovo ultimátum to dosvědčuje. Bourne se stal dokonalým, dokonale pozná své nepřátele a ví, čeho jsou schopni. Dostal je na kolena a chce, aby pykali za to, co mu udělali.