S.S.D. - Spojení nenavázáno

45%
S.S.D. - Spojení nenavázáno
S.S.D. - Spojení nenavázáno
V televizi se rozjíždí show s názvem „Pionýrský tábor“. Na základě castingů je vybráno deset účastníků, pět holek a pět kluků. Všichni společně s mladou televizní moderátorkou odjíždí do zapadlého pionýrského tábora ze sovětské éry. Podle pravidel reality show opustí každý týden jeden z účastníků tábor a vrátí se domů, vítěz soutěže, který zůstane v táboře jako poslední, dostane milion rublů. Pravidla hry se však zničehonic mění, když se spojení s televizními štáby ztratí a jeden z účastníků show je brutálně zavražděn. Když ostatní najdou vzkaz s tajemným podpisem S.S.D., pochopí, že výhrou pro vítěze nebude milion rublů, ale jeho vlastní život…



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
7
Ruský zářez do žánrové oblasti teenagerovského slascheru a fakt, že se jedná o kopírování ve své době velice populární šablony není vůbec na škodu. Nakonec, který stát včetně Hollywoodu to nedělal a nedělá. Ruských slasherů není zrovna mnoho a tak se jedná vcelku o překvapení. A že to Rusové umí stejně jako Američané, Španělé či Francouzi není tímto pochyb. Však o nic složitého ani nejde. Stačí nastavit místo s nějakou počáteční událostí, partu mladých a může se to rozjet. Jako obvykle se mělo více zapracovat na scénáři. Určitá místa jsou dějově zmatečná a nedovysvětlená. Kamera se specifickým filtrem trefná. Temnější atmosféře je učiněno za dost. Prostředí východního bloku je od těch amerických skvělým zpestřením. Nakonec, je nám i bližší. Snímek má patřičný drive a rozhodně dopadl lépe, než mnohé americké. Mezi teenagerovské slaschery se může s přehledem zařadit.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
2
Další, ničím vybočující slasher, i když se snaží být, špatná režie, sem tam působí až amatérsky, spousta nelogičností, na hlavu postavených zvratů, špatně nasnímané scény, více méně hodně tmavé, někdy je i prd vidět, málo krve, což v případě slasheru zamrzí, nevybavím si ani žádný gore, a když už něco mělo přijít, tak střih a nic, což zamrzí ještě více a samozřejmě nechybí typická demence všech jedinců v jejich chování a jednání, samozřejmě herci nijací, absolutně mi bylo jedno, co se s nimi stane. Samozřejmě, abych nezapomněl, typická vykrádačka, konkrétně Saw, Pátek 13, snažící se překvapit šokující zápletkou, která mi připadala jako neúplná, snad ji část chyběla, nedává to vůbec smysl, zkrátka tvůrci v čele se scénáristy dementnější než jejich postavy ve filmu, což je bizár. Typická dementní záležitost, na kterou náhodou narazíte v TV, ideálně v pátek pozdě večer s několika pivy v krvi, možná dodatečně pozvat několik kamarádů na afterparty s dalšími pivy, ať je větší prdel a ráno si na to nikdo nevzpomenete.

Dodatečné informace

Původní název:
Sous le signe du démon (více)
  • Rusko S.S.D. - Spojení nenavázáno
  • Rusko Sous le signe du démon
  • Rusko S.S.D.
  • Rusko S.S.D. (Horror Stories of a Soviet Childhood)
  • Rusko С.С.Д.
  • Rusko С.С.Д. (Самый Страшный День)
  • Rusko С.С.Д. (Смерть Советским Детям)
  • Rusko С.С.Д. (Страшилки Советского Детст
Premiéra v ČR:
16. 4. 2009
Distributor:
Atypfilm
Země původu:
Rusko
Ocenění:
Žádná ocenění