Je to i můj život

76%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 208 bodů
8
Filmy na toto téma nemám rád, ale nakonec jsem vždycky rád, že jsem se na ně podíval. Útok na city diváka je jasný z podstaty věci.. nemoc, smrt jsou normálními součástmi života, ale přeci jen když se to týká dětí, tak je to jiná síla. Film má prvky klasických hollywoodských klišé, ale i hodně silné momenty.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Příběhy s podobným poselstvím jedině kvituji a respektuji, ale tenhle ambiciózní kýč mě za srdce bohužel příliš nechytl. Cassavetes má dobře napsaný scénář, kde promyšlené časové skoky zvýrazňují hloubku i emocionální stopu, kterou za sebou až existenciálně pohnutý vztah ústředních postav v průběhu děje zanechává, ale jako režisér tenhle povrchní humanista nudí - film nejenže probíhá i končí naprosto očekávaně, ale hlavně se zdá, že drží pohromadě pouze zásluhou procítěných hereckých výkonů. Vše ostatní je sice velice profesionální a dojemné, ale nikoli oním osobním, realisticky-uměleckým způsobem jako v případě Lasse Hallstroma, nýbrž strojově, samoúčelně a zcela neosobně. Škoda...
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Rakovina je svině to všichni víme, ale tenhle snímek není ani, až ta o rakovině jako o vztazích v rodině, trápení, porozumění, mateřské lásce, obětování. Nick Cassavetes ví jak zahrát na city, ostatně to už předvedl i v " John Q.". Skvělé herecké výkony, abych se přiznal u Diaz jsem to nečekal, ale zvládla to perfektně.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7.5
Příjemná americká citová ždímačka, která se od ostatních liší propracováním děje a samotné zápletky. Samozřejmě, že hlavním tématem filmu je ono "umíraní", ale i tak je docela zajímavé, když se nad tím člověk opravdu zamyslí. Ale k slzím mě kupodivu nedohnal.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Nemyslim si, že jsem nějakej necita, ale dramata ze života nevyhledávám. Jde sice o silný příběh, ale někomu jako mě to přijde, že je to natahovaný, dlouhý a předvídatelný film s pokusem o citové vydírání. Nechytlo mě to a chvílemi jsem vypadával z děje a přemýšlel o čemkoliv, jen ne o filmu a situaci v něm. Takže milovníci dramat ze života a citlivky nechť si hvězdu přihodí u mě jen 60%
Peter12
Peter12
810 bodů
8
Je to o 11r.dievčati,ktoré povedalo dosť.Narodila by som sa,keby moja sestra bola chorá?Majú pravo rodičia narábať s mojimi organmi?Opýtal sa ma niekto,či to chcem?Je to o matke,ktorá chce zachrániť svoje dieťa trpiace na rakovinu,ale čo druhé dieťa musí tiež trpieť ?Toto je nespočetne moc otázok,ktoré film rieši,keď jeden člen rodiny dostane rakovinu.Keď si C.Diaz oholila hlavu,tak to bola sila.Keď to zhrniem,silný emocionálny zážitok,korunovaný vynikajúcimi hereckými výkonmi.
milda.sleha
411 bodů
8
rakovina, blížíc se smrt, děti, rodina - ideální koktejl na slzopudný americký film... to odpovídá i tomuto snímku, přesto se jím člověk nechá podmanit a polapit a dopadne zcela očekávatelně, ale ještě předtím si v soudní chvíli na závěr vyslechneme opravdu překvapivé finále... :m)
Mikulda11
Mikulda11
183 bodů
9.5
silný film..co víc říct