Je to i můj život

76%
Je to i můj život
Je to i můj život (My Sister's Keeper) je americké rodinné drama. Hlavní hrdinkou příběhu je jedenáctiletá Anny Fitzgeraldová, která má být dárcem pro svou nemocnou sestru, ale nakonec se začne domáhat práva rozhodovat o vlastním těle. Tento akt svobodné vůle Fitzgeraldovi možná rozdělí - anebo se stane prvním krokem k vítěznému pochopení oddanosti, důstojnosti a významu rodiny.



Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Filmy na toto téma nemám rád, ale nakonec jsem vždycky rád, že jsem se na ně podíval. Útok na city diváka je jasný z podstaty věci.. nemoc, smrt jsou normálními součástmi života, ale přeci jen když se to týká dětí, tak je to jiná síla. Film má prvky klasických hollywoodských klišé, ale i hodně silné momenty.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Příběhy s podobným poselstvím jedině kvituji a respektuji, ale tenhle ambiciózní kýč mě za srdce bohužel příliš nechytl. Cassavetes má dobře napsaný scénář, kde promyšlené časové skoky zvýrazňují hloubku i emocionální stopu, kterou za sebou až existenciálně pohnutý vztah ústředních postav v průběhu děje zanechává, ale jako režisér tenhle povrchní humanista nudí - film nejenže probíhá i končí naprosto očekávaně, ale hlavně se zdá, že drží pohromadě pouze zásluhou procítěných hereckých výkonů. Vše ostatní je sice velice profesionální a dojemné, ale nikoli oním osobním, realisticky-uměleckým způsobem jako v případě Lasse Hallstroma, nýbrž strojově, samoúčelně a zcela neosobně. Škoda...
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Rakovina je svině to všichni víme, ale tenhle snímek není ani, až ta o rakovině jako o vztazích v rodině, trápení, porozumění, mateřské lásce, obětování. Nick Cassavetes ví jak zahrát na city, ostatně to už předvedl i v " John Q.". Skvělé herecké výkony, abych se přiznal u Diaz jsem to nečekal, ale zvládla to perfektně.

Dodatečné informace

Původní název:
My Sister's Keeper (více)
  • USA Je to i můj život
  • USA My Sister's Keeper
  • USA Beim Leben meiner Schwester
  • USA I adelfi mou ki ego
  • USA Kiz kardesimin hikayesi
  • USA Ma vie pour la tienne
  • USA Para a Minha Irmã
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch