Občan Toxík: Toxický mstitel IV

55%
Občan Toxík: Toxický mstitel IV
Plakát traileru

Toxický mstitel, zmutovaný radioaktivní superhrdina z městečka Tromákov v New Jersey, dává úplně nový význam pojmu toxická maskulinita. Zdeformovaná obluda s mopem se stala tváří nezávislého studia Troma, které od osmdesátých let pumpuje do svých diváků kinematografickou obdobu nukleárního slizu. Jejich filmy spojují nechutný humor pubertálních komedií, infantilní zálibu v nejrůznějších provokacích, extrémní násilí a náklonnost ke všemu zmutovanému, zdeformovanému, grotesknímu a perverznímu. Snímek Občan Toxík: Toxický mstitel IV je nejen vrcholem celé série o Toxickém mstiteli, ale také výkladní skříní celého tromáckého univerza. Ředitel Tromy Lloyd Kaufman začal budovat svůj chorobný superhrdinský vesmír dávno předtím, než na to samé přišlo filmové studio Marvel. Kromě Toxického mstitele a jeho sidekicka Sádloprda tu vystupují například takové figury jako orientální Seržant Kabukiman nebo tělesně postižený Agent Dement. Urážlivě nevkusná komedie Lloyda Kaufmana může obzvlášť dnes působit jako vítané vymýtání bezkrevných superhrdinských blockbusterů, kterými nás bombardují hollywoodská studia. Tromáckou variaci na Wellesova Občana Kanea uvidíte s pětihlasým živým dabingem otrlého ansámblu. (Festival otrlého diváka)




Matli
Matli
8 300 bodů
4
Nejlepší Toxík z celé série. Konečně tvůrci projevili naplno své úchylné choutky, což samozřejmě oceňuju :-) Každopádně herecké výkony a příběh (a dabing) jsou úplně mimo nějaké filmařské umění. Těším se na Toxího 5.
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
10
jsou tam nahý chlapy, hrdina co se jmenuje masturbátor a asi nejšílenější odpornosti v historii kinematografie, takže... proč ne. je to prostě můj šálek kakaa.
mattesak
1 205 bodů
8
Čtyřhvězdičkový odpad. Kreativita tvůrců mi vyrazila dech.

Dodatečné informace

Původní název:
Citizen Toxie: The Toxic Avenger IV (více)
  • USA Občan Toxík: Toxický mstitel IV
  • USA Citizen Toxie: The Toxic Avenger IV
  • USA Atomic Hero 4: Citizen Toxie
  • USA El vengador tóxico 4
  • USA The Toxic Avenger IV - Citizen Toxie
  • USA Toksični osvetnik 4: Građanin Toksi
Země původu:
USA
Přístupnost:
18+
Rozpočet:
0,5 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Občan Toxík: Toxický mstitel IV