Já a Orson Welles

64%
Já a Orson Welles
Já a Orson Welles

Píše se rok 1937. Středoškolák Richard (Zac Efron) sní o životě na prknech, jenž znamenají svět a občas vyráží na Manhattan. Jednoho dne ho šťastná náhoda přivede do divadla Mercury, které se má brzy otevřít a jeho zakladatel Orson Welles mu nabídne menší roli v nejnovějším zpracování hry Julius Caesar, a tak se Richard díky divadlu učí životu i lásce…

Komediální drama Já a Orson Welles se odehrává ve vzrušujícím světě newyorského divadla. Píše se rok 1937 a na středoškolského studenta, divadelního nadšence Richarda Samuelse (Zac Efron) se usmálo štěstí, tedy spíše majitel divadla Mercury Orson Welles (Christian McKay), který mu nabídl vedlejší roli v legendárním nastudování hry Julius Caesar. V průběhu jednoho magického týdne tak Richard debutuje na Broadwayi, prožije románek s ambiciózní starší ženou a pozná i temné stránky génia poté, co se dostane do křížku s panovačností úžasného Wellese. Richard musí dospět rychle.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Myslím si, že obsadit do role čtyřiadvacetiletého Wellese šestatřicetiletého herce vzalo filmu jednu z jeho možných nejsilnějších zbraní, ale dobře... holt chybička. Jinak to ujde a ani ten Efron to nekazí tak, jak by se dalo čekat. Není to moc výrazné a nemá to ani náznak "umělecké hodnoty", přestože se to snaží těžit z Wellese coby veliké osobnosti, okolo které se neděly nezajímavé věci. Na dlouhou chvíli asi dostatečné.

Dodatečné informace

Původní název:
Já a Orson Welles (více)
  • USA Já a Orson Welles
  • USA Me and Orson Welles
Země původu:
USA, Velká Británie
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
2,34 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění