Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina

69%
Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina

Malá ruská vesnička Rudá je jednoho červnového dne roku 1941 vyrušena ze svého klidu nouzovým přistáním vojenského letadla. Porouchaný stroj zůstává ve vesnici odstaven a je k němu přidělena hlídka - vojín Ivan Čonkin, prosťáček sloužící u kuchyně, kde jezdí s koňmi. Dny plynou a vypadá to, že na Čonkina a letadlo nahoře zapomněli. Čonkinovi to moc nevadí, velice se sblížil s místní pošťačkou Ňurou a vesnice ho vlastně vzala za svého. Jen předseda kolchozu Golubjev je z jeho přítomnosti nervózní - domnívá se, že Čonkin byl do Rudé vyslán na pozorování, že má zjistit, jaké jsou skutečné poměry v jeho kolchoze. A pak vypukne válka... Komedie, natočená podle světoznámého románu Vladimíra Vojnoviče, byla realizovaná v široké mezinárodní koprodukci. Točilo se v bývalém vojenském prostoru Milovice s ruskými herci, kteří byli posléze nadabováni českými kolegy.




Pete69
Pete69
29 898 bodů
8.5
Absurdní komedie, na kterou ovšem nikdy nezapomenu. Tento snímek dostává velmi málo prostoru v našich TV a to je škoda. Znám jen málo lidí, kteří film znají. Podle mě je to úplně jiná komedie než česká ( jak se píše v Motto filmu ). Mezinárodní koprodukci ve filmu vnímám hodně, ale je to prostě pecka.
Fingon
16 886 bodů
6
"... a povezte mi, Kefalín, čo vy si predstavujete pod takovým slovom, absurdní..." Tohle si představuji pod slovem absurdní, soudruhu majore. To snad ani není možné...
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
4
Párkrát jsem se zasmát. Mám rád satiry na Sovětský Svaz.

Dodatečné informace

Původní název:
Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina (více)
  • Rusko Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina
  • Rusko Život a neobyčejná dobrodružství vojína Ivana Čonkina
Premiéra v ČR:
1. 10. 1994
Země původu:
Rusko, Česká republika, Francie, Itálie, Velká Británie, SSSR

Předplatná