Ten Největší

70%
Ten Největší
Ten Největší

Komedie kde hlavní postavu i funkci režiséra uchopil do rukou Rob Schneider. realitní makléř Stan (Rob Schneider) se dozví, že musí do vězení za podvod. Jeho právník mu u soudu vymůže půl roční odklad. A protože Stan má o vězení hodně špatné mínění a bojí se, že bude znásilněn, najme si Mistra na bojová umění (David Carradine), který ho podrobí tvrdému výcviku, aby ve vězení přežil. Naučí ho veškerá bojová umění a také ho donutí se přizpůsobit vězeňským podmínkám. Ovšem Stanova žena Mindy (Jennifer Morrison) z něj moc nadšená není. Stan tedy nastupuje do vězení, kde to obrátí vzhůru nohama.




hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Vcelku příjemná komedie. Pro znalce Roba Schneidra povinnost, protože tohle patří rozhodně k tomu lepšímu, co natočil...A tady navíc i režíroval :) Výborný byl i ve vedlejší roli kung-fu master David Carradine. Nejsou to sice silné 4 hvězdy, ale za těch několik podařených fórů a hlavně úžasný kung-fu výcvik asi ani níž jít nemůžu :) 7/10
Fingon
16 886 bodů
8
Schneiderův první režijní počin je kupodivu daleko méně nechutný jako jeho předchozí skvosty, ve kterých zazářil v hlavních úlohách. Přestože si film půjčuje kde může (Bruce Lee, Vykoupení z věznice Shawshank), rozhodně se na to dá dívat bez újmy na zdraví a je to ještě i vtipné.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Rob Schneider je slabý komik a jeho herecké projevy se na stupnici od trapnosti ke genialitě nikdy nevyšplhaly výše než k nevýraznému průměru, ale svým režisérským debutem se viditelně snaží vše špatné smazat a vydat se lepší cestou. A co víc, daří se mu to opravdu skvěle! Big Stan sice představuje klasickou americkou komedii posledních let, která na absurditě a šílenosti jednotlivých scén či celých zápletek vyloženě staví a nechává jim naprosto volný průchod, ovšem narozdíl od řady jiných tuctovek se mu nedá upřít to, že úroveň kvalitní zábavy je po celou dobu zatraceně vysoko a žádný ostrý fórek vyloženě nemine cílený terč. Hodně tomu dopomáhá i samotný Schneider, u něhož se dá v tomhle filmu chvílemi mluvit i o skoro seriózní vizáži, která sedne k týpkovi kosícímu celý dvůr namakaných trestanců jako ulitá. Ale vůbec ze všeho nejlepší je tady opravdu brutální kouč David Carradine, jehož tréninkové metody jsou prostě nezapomenutelné a válel jsem se u nich smíchy. To on je tou rozhodující ingrediencí, která v mých očích dává celému filmu tak roztomile ztřeštěnou a šílenou podobu, že zkrátka nelze odolat.

Dodatečné informace

Původní název:
Big Stan (více)
  • USA Ten Největší
  • USA Big Stan
  • USA El gran Stan - El matón de la prisión
  • USA Le grand Stan
  • USA O megalos Stan
  • USA Un abogado enjaulado
  • USA Wielki Stach
  • USA Zatvorska posla
  • USA Большой Стэн
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné