Firewall

58%
Firewall
Odborník na počítačovou bezpečnost banky Jack Stanfield (Harrison Ford) vytváří ty nejlepší sítě, jimiž neprojde žádný z počítačových delikventů. Speciální programy, přístupové kódy a firewally chrání finanční zdroje banky před hrozbou čím dál sofistikovanějších hackerů. Jackův systém však bohužel má slabé místo, se kterým nepočítal. Je jím on sám. Bill Cox (Paul Bettany) sledoval Paula a jeho rodinu během celého roku, ví o nich takřka všechno a nyní je připraven vyzvednout si obsah cizích kont. Jeho komplicové drží Jackův dům pod kontrolou, vyděšená manželka a děti jsou jejich rukojmí a Jack je donucen z účtů banky ukrást 100 miliónů dolarů jako výkupné. Ocitá se v situaci, kdy musí obelstít vlastní systém, převést danou částku na Coxův zabezpečený účet a ještě vymazat všechny důkazy a stopy, které by mohly vést ke zločincovu dopadení. Během několika hodin musí dokončit riskantní operace, zachránit rodinu a porazit Coxe jeho vlastními zbraněmi...



Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
4
Ford v další variaci na "ryanovského" hrdinu, který opět musí zachránit rodinu, tentokrát před šmejdy co to umí s počítači. Minimum akce, napětí a logicky ... nelogické. I ten Ford se tu dost nudil.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 529 bodů
8
Harrison Ford v další akční roli. No, krapet to přeháním. Pořádné rvačky se dočkáme až na konci snímku. Unesení rodiny zaměstnance banky ve vysoké pozici a následné nucení k převodu vysoké částky peněz není nic nového pod sluncem. A tak zbývá jen sledovat, jaké zpracování přinesli tvůrci tentokrát. Po počátečním představení všech postav, se rozjede drama, které nezvykle na žánr netlačí na pilu a po dramatické stránce dává všemu potřebný čas se rozvinout. Atmosféra ale postupně zvyšuje svoji intenzitu, a to až do zmíněného závěru. Opět se tu naskytá několik nelogičností, ale to jsem lehce přehlédl a nekazil se thrillerový zážitek, který není zas tak špatný, jak vypadá. Snímek si drží tempo a snaží se neztratit napětí stůj co stůj. A vcelku se to daří. Zcela neškodný příběh, který rozhodně má co říct.
kunafix
kunafix
20 062 bodů
6
Trochu nadprůměr, protože převody peněz sice fakt probíhají neuvěřitelně rychle, ale zas na druhou stranu celej plán by mohl být technicky zvládnutelnej a nenajdou se tam přetechnizovaný pičovinky. Dokonce to je myslím poprvé, co jsem ve filmu viděl Windows a myslím i Linux a ne MacOS nebo nějakej úplně odlišnej OS. Neurazí, nezaujme, nechcu to vidět ještě jednou.

Dodatečné informace

Původní název:
Firewall (více)
  • USA Firewall
  • USA Faiyâwôru
  • USA Firewall - Accesso negato
  • USA Firewall - Ein todsicheres Programm
  • USA Firewall, kodikos prostasias
  • USA Firewall - Segurança em Risco
  • USA Le coupe-feu
  • USA Palomuuri
  • USA The Wrong Element
  • USA Tulemüür
Premiéra v ČR:
13. 4. 2006
Země původu:
USA, Austrálie, Kanada
Rozpočet:
45 mil. USD
Tržby:
82,8 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Čeština:
Firewall je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch