Saw: Hra o přežití

81%

Komentáře a recenze 42

Dle počtu bodů
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
10
Skvěle promyšlené a geniální s filozofickou myšlenkou, jakožto bonbónek navrch toho všeho.
Krupe
Krupe
2 278 bodů
8
Síla. Při pižlání pilkou jsem mu věřil, že si ji fakt řeže. Dobrý děj, od první do poslední minuty. Závěrečný zvrat mi přijde také dobrý. Sledoval jsem jedním dechem, sem tam přes prsty :)
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
8
Zápletka filmu je vskutku zajímavá, doplněna o nadprůměrné herecké výkony s poutavým audiovizuálem. Režie Jamese Wana se na výsledku filmu podepisuje a bez něj by film zdaleka nevypadal tak, jak vypadá. Až na závěrečný zvrat, mi přišel příběh logický, organický a vše bylo smysluplné. Silných 8,5/10
brbla666
brbla666
1 534 bodů
10
zatím nic lepšího jsem neviděl,fakt síla.
czech-movie
1 476 bodů
10
Jediný kvalitní díl serie Saw a to nejspíše díky géniovi Jamesu Wanovi.
Foltest
Foltest
1 304 bodů
8
Už dlouho se mi nestalo, abych se u hororu bál. Saw se to ale podařilo. Hrozivá atmosféra klasického hororu, na jaký v dnešní době narazí člověk už jen málo, jen dokresluje pocit chladu, který jsem po konci filmu cítil. Vřele doporučuji každému, komu nestačí dnešní prázdné frašky plné lekaček a rád zavzpomíná na doby, kdy film byl ještě umění.
Pavliss
Pavliss
894 bodů
6
Geniální vrah, bizarní smrti, dějové zvraty, falešné stopy.
Punisher
Punisher
847 bodů
9
Perfektně natočeno, film má neustále spád a diváka drží v napětí až do úplnýho konce. Film sám o sobě je i jednotlivým dílkem do celé skládačky, kterou tvoří celá série SAW.
  • Tobin Bell
scarecrow
708 bodů
8.5
Start téhle série byl opravdu dokonalý. Napětí by se občas dalo řezat rezavou pilkou na železo. Geniální "vrah" si pro své oběti připravil opravdu brutální pasti a zkoušky. Nikdy bych se nechtěl dostat do podobné situace jak osoby ve filmu. Největší škoda u toho filmu je, že měl pokračování, kterým už se nevěnovala taková pozornost a péče.
Liki12
446 bodů
9
,,Žít nebo zemřít? Vyber si. Hra právě začíná!" Saw dokazuje,že s rozpočtem něco okolo 1 mil. dolarů se dají dělat velké věci. Nervy drasající děj a jeho závěr mě nutí dát mu 5* protože narozdíl od zbývajících dílů si tenhle dokázal udržet jakousi jedinečnost a ne tak vysokou brutalitu kterou potom pouze jeho další díly kopírovali a zvyšovali.(např. v pětce kyvadlo nebo ve trojce hrudní koš.)