48 hodin

70%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Skvělá buddy komedie,která těží právě z té různorodosti hlavních protagonistů. Mezi hlavními hrdiny funguje prvotřídní chemie a hláškuje se o sto šest. Jenže přes tohle všechno nemohu přejít béčkovost a nenápaditost scénářem,který filmu výrazně škodí. Takto to vidím na 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Snímek Waltera Hilla právem patří na seznam nejlepších akčních-buddy filmů, jaké v 80. letech vznikly. Dějství plné dramatu, akce a humoru kupodivu neomrzí ani dnes. Nick Nolte jako drsný polda a Eddie Murphy coby užvaněný odsouzenec. Neobvyklá dvojka, které spojil případ zavražděného policisty při akci, zabodovala a není překvapením, že se ve své době stal snímek obrovským hitem, což si vymanilo pokračování. A ani není náhoda, že se tento typ charakterů u policejních dvojic směle používá do dnes. A to také způsobuje, že současná nová generace diváků na tomto filmu již nevidí nic zvláštního či fenomenálního. Ale to už tak prostě někdy bývá. Není od věci připomenout, že tímto snímkem Eddie Murphy debutoval.
Fingon
16 886 bodů
6
48 hodin patří k filmům dříve (tj. v devadesátých letech, v době mého dětství) hojně vysílaným a známým, ale které jsem v té době neviděl a vracím se k nim teprve teď. Bohužel se mi příliš povedený nezdá - nesympatický Nick Nolte hraje strašné hovado, Eddie Murphy je tu neustále zesměšňován, snad jen záporák v podání Jamese Remara je skutečně působivý...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Přestoupit z komediální show do velkého filmu se povedlo jen málokomu, řeč je samozřejmě o Saturday Night Live, ale Eddie Murphy byl vždycky něco extra. Jeho mukl Reggie je koření jinak celkem průměrného akčního filmu, který by bez něj zřejmě zapad. Já se bavil.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Z hlediska žánru jistě klasika, z pohledu filmařského kumštu ale pouze rutinní a ničím výjimečná podívaná. Nolte a Murphy jsou sice skvělí a hlášky sypou docela ve velkém, ale v notně ohraném konceptu dvou na nervy si lezoucích hrdinů, který je zde navíc snad jediným pořádným motivem, se jejich potenciál po nějakém čase úplně vytrácí. Jako nenáročná oddechovka to není vůbec špatné, ale v porovnání s Posledním skautem si 48 hodin ani nevrzne.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Úžasná komedie s neméně úžasnou dvojicí.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
V porovnání s pozdějšími buddy movies to je samozřejmě horší. Když byl tento koncept aplikován jinde (Poslední skaut), tak to bylo také něco jiného, ale jako milá fajn oddechovka to funguje dokonale a pokud máte Murphyho spojeného jen s komediemi, věřte, že vás v nejedné scéně mile překvapí.
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
2
slabý af
ruralgoose
ruralgoose
3 bodů
10
The movie has quite an interesting plot