Tvůrci a herci filmu 8

57%

Obsazení, herci a tvůrci

Všichni tvůrci

Hraje


Režie


Scénář


Kamera


Hudba


Střih


Masky


Produkce


Výkonný producent


Producent


Koproducent


II. režie


Speciální efekty


Zvukové oddělení

Vše o tvůrcích 8

Snímek 8 byl představen v roce 2008 a spadá do žánru/ů: Drama.

8 - Herci a postavy

V hlavních rolích 8 se představí: Nigist Anteneh jako Tiya (segment "Tiya's Dream"), Tefera Gizaw jako Tiya's father (segment "Tiya's Dream"), Fekadu Kebede jako Teacher (segment "Tiya's Dream"), Ingvar Eggert Sigurðsson jako Father (segment "The Letter") a Hringur Ingvarsson jako Son (segment "The Letter").

V dalších rolích uvidíte například: Dieudonne Ilboudo jako Man (segment "SIDA"), Konkona Sen Sharma jako Zeinab (segment "How can it be ?"), Ranvir Shorey jako Arif (segment "How can it be ?"), Birsa Chatterjee jako Son (segment "How can it be?"), Alice Englert jako Ziggy (segment "The Water Diary"), Tintin Marova Kelly jako Sam (segment "The Water Diary") a Isidore Tillers jako Felicity Miles (segment "The Water Diary").

8 režije a scénář

Režie 8 se zhostil tým, který vedli: Wim Wenders, známý svým dílem Paříž, Texas, Jane Campion, známá svým dílem Piano, Gus Van Sant, známý svým dílem Dobrý Will Hunting, Gael García Bernal, známý svým dílem Chicuarotes, Jan Kounen, známý svým dílem 99 francs, Mira Nair, známá svým dílem Sallam Bombay! a Gaspar Noé, známý svým dílem Sám proti všem. Scénář připravili: Wim Wenders, který se podílel také na titulu Sůl Země, Jane Campion, která se podílela také na titulu Piano, Regine Abadia, který se podílel také na titulu Mille merveilles de l'univers, Les, Erin Dignam, která se podílela také na titulu Land, Gael García Bernal, který se podílel také na titulu Madly, Jan Kounen, který se podílel také na titulu 99 francs a Gaspar Noé, který se podílel také na titulu Sám proti všem.

Produkce, střih a hudba filmu 8

Produkci 8 zajistil Shuna Frood, který dohlížel na všechny aspekty natáčení. Kamery na place řídili Declan Quinn, Greig Fraser, Dominique Gentil, Gaspar Noé, David Ungaro a Rain Li. Ve střižně se o editaci materiálu postarali Gus Van Sant, Nadia Ben Rachid, Allyson C. Johnson, Gaspar Noé, Anny Danche, Marc Boucrot a Alex Rodríguez. Hudbu, která prohlubuje atmosféru snímku, vytvořili Mychael Danna, Walter Werzowa, Jean-Jacques Hertz, Nicolas Jorelle, François Roy, Mark Tschanz a Rob Simonsen.

8: Výprava

Celkový vzhled herců pak doplnil make-up, který měli na starosti Kristen Paynter a Megan Chassay.