Sirotčinec

73%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
bidlobox
3 802 bodů
8
Film není nijak originální a ani to není úplně typický horor. Je to vcelku obyčejný duchařský příběh ze "zakletého" domu, který povyšuje nad průměr stoprocentní atmosféra, herecký výkon neokoukané Belén Ruendy a přítomnost Geraldine Chaplin v roli média. A správně vyvážené množství "lekaček".
saboter
saboter
3 564 bodů
8
Velmy zajímavě se film rozíždí a jak bylo jasné tak horor Španělského původu odlišný od těch Amerických zato bát se budete i když je film sptrašidelný tak jsem čekal trchu více teho strašení a ikdyž si to užijete tak je toho na můj vkus málo a film začíná celkem oreginálně jak příběhově tak i jinak ale pak to začína ejt rutyna jako když přidou duchaři a řeší to a tak ale itak je to zajímavě pojatý horor s povedenými výkony herců a i koncem a tak se vám film nejspíše bude líbyt.
rockystar
rockystar
2 860 bodů
5
Čekáte, čekáte a pak nakonec máte otevřenou tlamu dokořán. Dalo by se říct,že to jediné na tomto horor,který je spíše detektivkou, kde to dítě vlastně je?,je až samotný závěr.
Duffman97
Duffman97
1 618 bodů
6
Já na takové horory moc nejsem.Připadají mi divné.Samozřejmě nechci od filmu odrazovat.Někomu se tenhle styl určitě líbí.Možná je to proto že mám raději Britské(Žena v Černém) či Americké(V zajetí démonů) horory.Ale abych jen nehanil,film má skvělou atmosféru a hudební doprovod.Herecké výkony také nejsou zlé.Neříkám že je to špatný film,jen to není film pro každého.
Peter12
Peter12
810 bodů
5.5
Podla mňa slabé,atmosféra je niekedy ponurá ale nie temná.Lakačky ani dej ma nezaujali,len tá pointa bola originálna.Aj keď mne sa stratí dieťa,tak vykopem aj studňu len aby som ho našiel,tu sa mi zdalo že sú s tým zmierení.Po nejakých mesiacoch jej došlo,že sú nejaké indície a začala ho zas hladať,no neviem či som ja divný alebo príbeh.B.Rueda zahrala to čo sa od nej očakávalo,resp.čo mala v scénáry nič navyše.Keď si chcete pozrieť duchársku jedno hubku a nechcete sa moc báť tak si pozrite tento.
Pepazdepa
269 bodů
8
Po dlouho dlouhé době se objevil horor, kde netečou potoky krve, nepadají hlavy po stovkách, ale přitom svojí tajemnou atmosférou rozehranou na minimálním prostoru dokáže uržet napětí a několikrát diváka pořádně polekat. A přestože scénář není zas tak moc originální a půjčuje si nápady z vícera podobných filmů, jeho zpracování se povedlo na výbornou, navíc Belén Rueda je výborná jako hysterická matka, která dodává hororu navíc ještě nový rozměr směřující spíš k dramatu. Jak si vše vyložíme je jen na nás, přestože na konci dostaneme dostatečně uspokojující racionální vysvětlení.