Diamant 13

54%
Diamant 13
Diamant 13
Mat a Franck jsou policisté a nejlepší přátelé. Franck se zabývá kriminální činností související s drogami. Zaplete se však do pochybných obchodů a je zavražděn. Mat se nechce smířit s jeho smrtí a vytyčí si jediný cíl - dopadnout darebáka, který jej připravil o dlouholetého, věrného přítele.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 483 bodů
8
Stará dobrá francouzská kriminálka. Policajt se špatnou pověstí a problémy s alkoholem, avšak tvrdý a neústupný. Obchody s drogami a touha po pomstě. Děj sice typicky neoriginální, ale scénář pevný jako skála vyobrazený v temné atmosféře a s napětím. Tak takový snímek tu v záplavě akčních filmů plných CGI efektů skutečně chyběl. V podstatě se jedná o klasiku žánru, kterou francouzští tvůrci zase vytáhli a natočili snímek, jaký jim šel odjakživa. Gérard Depardieu tu sice se svou postavou vypadá jako Steven Seagal, což zvláště vyniká hlavně v akčních scénách, ale na druhou stranu svoji roli zahrál dobře a s ohledem na charakter postavy velmi přesvědčivě. Thriller přirozeně bez mohutných akčních vylomenin, avšak mající stále grády.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Diamant 13 je profesionálně velmi slušně zvládnutá kriminálka určená spíš publiku středního věku a uspokojí jistě i intelektuálně náročnější publikum, přesto může bez větších potíží běžet večer na Nově a většina diváků nepřepne. Gégé má sice naprosto obří rozměry, ale herec je to parádní a Asia Argento také válí. Jak jsem od toho nic nečekal, tak poctivá francouzská kriminálka dokázala, že tento žánr má pořád šanci na úspěch.
Matli
Matli
8 300 bodů
2
Vůbec mě to nezaujalo, Gérard dobrej, ale jinak NIC. Ani nevím o čem to bylo a určitě to není tím, že jsem při tom hledal něco na netu. Hvězdička za dvě docela slušně prostřelený hlavy. 12%

Dodatečné informace

Původní název:
Diamant 13 (více)
  • Belgie Diamant 13
  • Belgie Diamond 13
Země původu:
Belgie, Francie, Lucembursko
Rozpočet:
6,85 mil. USD
Tržby:
0,88 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění