Všichni dobří rodáci

82%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
Petrson
Petrson
4 166 bodů
9
Vynikající,všichni hrajou skvěle, uvízli mně v hlavě Menšík. Hlinomaz. ,Prachař....
slord
slord
3 832 bodů
8
Dramédia z jednej moravskej obce, kde ľudia prežívajú svoje príbehy v časoch, ktoré neboli veľmi prívetivé k prostému ľudu. Diváka v niektorých prípadoch mrazí, ale zároveň sleduje priebeh filmu s občasným úsmevom na tvári. Dosť fajn filmík z českej filmografie, ktorý vie zaujať aj dnes. 8/10
bidlobox
3 802 bodů
8
Pěkný, pravdivý, poctivý, silný film.
kawa
3 388 bodů
7.5
Na tu dobu asi velmi syrová výpověď o začátku komunistické totality, jak to tehdy chodilo. Ale ve výsledku těžkopádný a dlouhý film, sice s krásnými obrazy a výjevy, ale s minimem prostoru pro herce, některé scény jsou přímo nudné.... Pomalé tempo, některé nevysvětlené dějové linky.... Lepší průměr, jeden z přeceňovaných českých filmů.
pantak
pantak
3 367 bodů
8
Super,jen škoda,že byl dlouho v archivu.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
7.5
Zřejmě nejlepší zpobobnění komunismu z 50 let, které kdy existuje.
David Bátor
2 824 bodů
10
Souhlasím s Psiskem59 i s Arthurem Logoffem. Ano. Měl by to být povinný film pro všechny generace. Rád bych ještě zmínil, že film je také vrcholem tzv. Jasného trilogie (Touha, Až přijde kocour, Všichni dobří rodáci).
harry456
harry456
2 437 bodů
6.5
Celkem zajímavý film, musím uznat, že se mi do divání na tento film moc nechtělo, ale sestra mě přemluvila a tak jsem se rozhodl, že tomu dám šanci (každý film by měl dostat šanci) a jsem celkem překvapen celkově to na mé udělalo dojem až na pár nudných pasáží. Je to koukatelný. :)
miza
miza
2 336 bodů
10
I když tento film byl trezorový jde o jedno z nejlepších filmových děl u nás.Roli Vl.Menšíka hodonotím jako jeho nejlepší co kdy zahrál.Je prostě svůj a nezapomenutelný.A pak R.Brzobohatý jako František to je koncert herectví.Škoda jen,že pan Jasný nenatočil tento film v rodném Kelči kde skuteční hrdinové tohoto filmu žili.I tak díky za tu ukázku síly lidských osudů.
Miller
Miller
2 220 bodů
10
Jsem moc rád, že ČT1 mi poskytla tento film v HD. Protože co se týče vizuální stránky (a nejen jí), se jedná o nejlepší film z našich luhů a hájů. Herecky naprosto bezchybné, ať už jde o geniálního Radka Brzobohatého, Vladimíra Brodského, Vladimíra Menšíka, Waldemara Matušku, Evu Blažkovou, Věru Galatíkovou, Ilju Prachaře, Václava Lohniského nebo Karla Augustu - se jedná o umění. Režie a scénář - statečnější věc snad ani natočit pan Jasný nemohl. Začínám si myslet, že rok '68 je jedním z nejlepších roků (nejen) filmu všech dob (Tenkrát na Západě; 2001: Vesmírná Odyssea; Spalovač Mrtvol; Četník se žení a nyní i Všichni dobří rodáci). Škoda, že TOPKA nejde rozšířit. 115minut ryzí zábavy a smutku. "Nikdo se nám nepostaví! A kdo ano, ten uvidí!"......100%