Pátek třináctého

47%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 255 bodů
6
Pátek třináctého lehce šmrncnutý Texaským masakrem motorovou pilou. Není to typický pátek třináctého, Jason je vynalézavější a nepůsobí tak tupým umrleckým dojmem. Je to novější, holky mají umělá prsa, ale jinak je to jen lehce nadprůměrná vyvražďovačka.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Úplně bych Nispela nezatracoval, přece jenom jeho remake Texaského masakru je dost podařený, ale je fakt že se slavným pátkem mu to už tak nevyšlo. Na horror docela slabota, navíc ty postavy jsou dost nesnesitelné.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Absolutní stylovost klasické vyvražďovačky. Není zde nic co by tu ještě nebylo, ale děj je v určitých mezích, nevybočuje a jde typickou cestou vrah+oběť=smrt.
Klajnik
Klajnik
8 671 bodů
0
Na stejné úrovni (ne)kvality jako Noční můra v Elm Street z roku 2010. Hollywoodská pásová výroba vezoucí se na značce, avšak bez špetky invence nebo tvůrčího nadšení - za to s velkou mírou stupidity. Hodné opovržení. Někdy by filmaři měli platit divákům.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Další ne sice zpackaný, ale ani vydařený remake kultovního filmu z 80. let. Film sice vypadá skvěle hororově, vraždy jsou promakané, ale už to není takový horor, ale spíše se snaží více zapůsobit efektně než po hororové stránce. Především tomu chybí atmosféra původní série a především chování samotného Jasona se mi zdálo trochu přehnané, už jen tím jak líčil pasti na své oběti, nebo střílel z luku, přece Jason byl zajímavej tím, že hlavou skoro vůbec nemyslel, ale spíše ho k zabíjení táhla touha po pomstě, ale na druhé straně se mi líbilo, že zrychlil, zbytek si mohli odpustit. Herci hrůza, ale na tom nesejde, byly zde pohledné slečny, ikdyž na tom taky nesejde. Celkově se na to dá koukat, ale už to nemá tu pátkvskou atmosféru, ale jde spíše o běžnej slasher horor, kterých je mnoho.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
4.5
Kozy, mačeta a plno krve, aneb další remake staré hororové klasiky, který nepřichází s ničím novým, ani zajímavým. Produkce: Michael Bay (WTF?). Myslím, že zrovna Bay by se měl víc věnovat něčemu smysluplnějšímu.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
2
S Pátkem třináctého je to jako s Vraždami v Midsomeru. Stejně jako je pro mě záhadou kdo ještě žije v Midsomeru, je pro mě záhadou kde se vzali Jasonovo oběti. Do tábora přijede cca 6 lidí, ale zabitých je 20. Asi se nechali inspirovat výše zmíněným seriálem, kde se taky nikdo neptá. Ale rozdíl je v tom, že během 90ti minut si takové "drobnosti" všimnete. Holt se vrhnu na originál, protože tenhle pokus je blbost k posrání. 15%
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
5
Snaha pokračovat ve starých Fri the 13th. Jako předchozí díly splňuje nenávaznost, erotiku, spoustu krve, bezpříběhovost a zabití + ožití záporáka. Osobně si myslím, že už je to jen čerpání peněz z támatu minulého století. Dobré to bylo do 3. dílu, pak to nabyl Jason a dále už to nestálo za to.
kery-
kery-
3 671 bodů
0
12.11.2021: Po 10 letech měním hodnocení na odpad a musím uznat, že když jsem tomu ve 20 dával 3*, tak jsem v té palici musel mít asi fakt pěkně nasráno.
Destoroyah
Destoroyah
3 626 bodů
6
Hodnotenie: 6,5/10. Máme tu celkom podarený remake Piatka Trinásteho ktorý mňa celkom zaujal. Začiatok je naozaj super čo sa týka vrážd ale aj akcie. Príbeh taký skôr nudnejší ale aj cez to celkom fajn. Herci priemerne hrajú a Jason...je stále Jason. Nenávidím keď vrah sa zľutuje svojej obete a ešte k tomu jej dá pozvánku do jeho krásneho podzemného domu. Koniec celkom ani nedával zmisel pretože mohli nechať Jasona rozporcovať na malé kúsočky drtičom na drevo ale oni majú v hlave zachovanú, takzvanú hororovú logiku tak Jasona hodia len tak do jazera. Očakávanie: 5/10