Vřískot

80%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
8
Vůbec se nebojím říct, že série Vřískot je v mnoha ohledech jednou z nejkvalitnějších hororových sérií všech dob. Její síla totiž netkví ve vyděšení/vystrašení diváka hrůzným vrahounem a krvavými obětmi, spočívá v poukazování na různá hororová klišé, ze kterých si následně jednotlivé filmy v omezené míře dělají prču. Ne natolik, aby to byla vyložená parodie, ale i tak je tam té srandy dost na to, aby se ta série nemusela považovat za nějakého super vážného representanta žánru. Pokud jste už pár hororů viděli (zejména teda ty vyvražďovačky typu Halloween nebo Pátek třináctého) je dost možné, že si tu sérii užijete o něco více, protože spoustu motivů, ze kterých si Vřískot série tropí žerty, v ní poznáte. První díl samozřejmě nejlepší, ostatní už trochu pokulhávají ve scénáristické konzistenci, ale i tak je to furt zábava sledovat. Bát se u toho člověk bude možná jen první půl hodinu, pak z něho to napětí vyprchá.
Duffman97
Duffman97
1 614 bodů
10
Můj první a tím pádem nejoblíbenější horor.Boží scénář který uctívá a zároveň nerespektuje pravidla žánru.Film střídá hororové scény s těmi odlehčenějšími.Vtipy zde také fungují(je jich málo,je to přece horor),herci jsou do jednoho sympatičtí a při prvním shlédnutí opravdu netušíte kdo je vrah.Schválně jestli poznáte režisérovi minirole.Dokonalý film.
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
7
Uvědomělý horror, který náramně odbourává klišé tím, že si z toho předem udělá srandu. Závěrečné rozuzlení nepůsobí uměle, naopak je plně funkční. 7/10...jeden z nejlepších teen-hororů vůbec?
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
6
Béčkový LIDL horor, který je spíš parodie. Za co to má 74% wtf?
czech-movie
1 476 bodů
10
To je klasika milá děvenko... Když má člověk rád horor nemůže opominout tuto klasiku, která vlastně diváka vychovává jak má hororové filmy vnímat.
mattesak
1 205 bodů
8
Čekal jsem děsivý, napínavý horor a co jsem dostal místo toho? Vcelku povedenou oddechovku místy parodující hororový žánr a i sama sebe. Poslední čtvrtka byla bezvadná - bavil jsem se.
Lukashyvl
588 bodů
10
Jeden z mých nejoblíbenějších hororů. Kultovní horor
Davidoos
Davidoos
162 bodů
10
This movie has great characters, great story, amazing humour, amazing way of storytelling, good actors, great ideas and so much more packed in amazingly funny ride.
  • Chracters
  • Actors
  • Humour
  • Way of storytelling
  • Story
  • ideas
  • tense
  • Brutality
  • Originality
VG
VG
158 bodů
7
Za mě milé překvapení. Film rychle utekl a bylo to zajímavé. Humor mi velmi sedl.