Vrána

77%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Když pominu fakt, že při natáčení umřel Lee, tak mě film sám o sobě nějak zvlášť nenadchnul, zajímavý určitě je s dobrou myšlenkou, ale jednou a dost. 57%
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Tak jsem se k tomuto vizuálnímu skvostu dostal až po 20 letech od jeho vzniku a ve své době to musela být o to větší podívaná. Je sympatické, že hlavní hrdina není jen ve škatulce zaslepeného mstitele, ale má i lidský rozměr a tím se dostávám ke skvostnému herectví hlavní postavy v podání při tomto filmu zesnulého Brandona Lee, je ho opravdu škoda. Co mi brání v plném hodnocení je trochu klišózní děj a místy přehnané citové výlevy ve formě mouder o lásce, ale za tu nezapomenutelnou atmosféru jak vizuální tak hudebního doprovodu si to 90% zaslouží. Nejlepším filmem od Alexe Proyase ale pro mě bezesporu zůstává Dark City (1998) ten má jak vizuál, tak propracovaný scénář a myšlenku.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
Můj otec mi řekl, že dětství končí až poznáš, kdy zemřeš. ...
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
9
Je-li láska dvou lidí upřímná a pouze mezi nimi, nikdy se nepřestanou milovat, ať se stane cokoliv. A když zemřou, láska zůstane navždy. - Perfektní komiksové adaptace + Perfektní herecký výkon Brandona Lee.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8.5
Do té doby úplně neznámé jméno Alexe Proyase se tímhle snímkem vyšvihlo, až ke hvězdám. Vynikající temná atmosféra, která doprovází celý film, žádné zbytečné křiklavé barvy a skvělí Brandon Lee, který se snad pro tuhle roli narodil, a bohužel ho také stála život.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Krásný film podle nejhezčího komiksu historie ( pokud víte co k tomu O Barra vedlo ). Film i komiks je zahalený do temného kabátu. Komiks smrtí snoubenky O Barra a film smrtí Brandona Leeho. Plus několika momenty, které film zkomplikovali. Je to obrovská oběť filmařskému skvostu. Ta smrt za to nestála ale jeho legenda bude zářit dál v tomto nesmrtelném filmu.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8.5
Temný film - temná atmosféra.VRÁNA diváka vtáhne do temného prostředí,který je mrazivý a silně deprimující,ale pořád chcete být jeho součástí až do konce.Záporák-pomsta,příběh,geniální vizuální stránka: vše podtrženo nádherný film.
psico
psico
1 671 bodů
7
Diváka to sice vtáhne do děje ale právě ten děj dělá ještě pochmurnější to, že u něj Brandon Lee nešťastnou náhodou zemřel. Film si jistě zaslouží úspěch to ano ale kdyby se ona nešťastná náhoda nestala, podle mně by tak vysoko hodnocený nebyl ...
KajlQ
KajlQ
221 bodů
8
Vrána je definitivně jedním z nejvíce tragických snímku všech dob. Vrána má úžasnou temnou atmosféru s úžasnými kulisami, které prostě tvoří vizuálně nádherný styl. Brandon Lee je tu přímo geniální a akorát zamrzí že už ho v dalších filmech neuvidíme. Drsnou a temnou atmosféru doprovází úžasný soundtrack Graema Reevella.Jediné mínus je (když to že film je už poněkud starší), že mi přišlo že dialogy působili poněkud Béčkově. To jsem však dokázal nějakým způsobem ignorovat. Vrána je jedním z nejlépe zfilmovaných komiksů vůbec. 85% EDITAČNÍ POZNÁMKA: Je to už pár dnů co jsem Vránu zhlédnul a nemůžu ji vyhnat z hlavy, stejně jako její soundtrack v podobě Stone Temple Pilots a obzvlášť sólíčko Erica Dravena.
  • Kulisy
  • Soundtrack
  • Brandon Lee
  • Skvělá adaptace
  • Zbrojař
  • Béčkové dialogy
Lily-Rose666
79 bodů
9.5
Jedna z mých srdcovek a bezesporu jediný díl,který se vůbec dá brát vážně. Plus si myslím, že je to jedno znejlepších filmových zpracování komiksové předlohy vůbec. Je opravdu temný a je zde hodně dobře zobrazena špína a rozpad Detroitu. O životní roli Brandona vůbec není třeba hovořit. Navíc má Vrána jeden z nejlepších soundtracků.