BloodRayne

30%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
5
BloodRayne, neboli česky Krvavá Rayne, je v podstatě taková ženská odnož Bladea. Nápad se zrodil pro videohru a z ní poté pro film. A jak to dopadlo? Průměrně. O lecjaký vysokorozpočtový snímek se v žádném případě nejedná, takže nelze od toho očekávat nic světoborného. Ale jako obyčejný béčkový videofilm určený přímo na stříbrné placky naopak zcela ujde. S porovnáním s produkcí Asylumu či Sy-Fy zcela nadprůměrně. Snímek je prost CGI efektům, takže z tohoto hlediska nelze nic vytknout. Děj příběhu je samozřejmě kostrbatý jak zákon káže, ale co také u takové produkce čekat jiného. Režisér Uwe Boll je další režisér nemající u diváků ve své profesi zrovna tu nejlepší pověst, ale když si vzpomenu jaké filmy dělá Lloyd Kaufman nebo Lloyd A. Simandl, vychází ve své tvorbě o hodně lépe. Snímek BloodRayne je velice jednoduchý akční horor, který nemusí být každému po chuti, ale jako obyčejná nenáročná filmová pohodovka zcela vystačí.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Snad jen za Michelle Rodriguez, Kristannu Loken a krvavé detaily. Jinak v podstatě obyčejný film bez atmosféry.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
4
Jeden múdry človek, kedysi povedal: Filmy podľa hier sa dajú točiť tromi spôsobmi - Dobre, zle a po Bollovsky. Nenávidím upírov a stredovek, to tvrdím už teraz. Takže som od tohto filmu čakal absolútny brak. No Uwe mi dokázal zmeniť názor. Výsledok celkom ušiel a nemyslím si, že si zaslúži také strašné hodnotenie, aké nakoniec dostal. Myslím si, že sa jedná skôr o podpriemerný zážitok, než o extrémny prúser a titul 277. najhorší film dostal práve kvôli povesti Uweho Bolla a po očakávaniach fanbase pôvodnej hry. I tak je nutné podotknúť, že sa výsledného produktu nezastávam, keďže je BloodRayne stále scenáristická, producentská, herecká a hlavne režijná katastrofa. Nezastávam sa tejto kontroverznej nemeckej postavičky, ale po pozretí filmu mám značný pocit, že je výsledok taký aký je spôsobený hlavne nešikovnosťou pána režiséra než jeho (inými ľudmi označovanou) čistou demenciou. Je očividné, že si film celkom premyslel, má to značné prvky dobrej výpravy, a i navzdory totálnej bizarnosti a výraznej nútenosti, ktorá pri pozeraní z toho tak do očí bije, nedokážem film odsúdiť. Skrátka to má niečo do seba. Musím ale povedať, že som si to užil ako tú najväčšiu šialenosť, ktorú Uwe za svoju rozpačitú filmovú kariéru dokázal natočiť. Ak by som to mal hodnotiť ako čisté guilty pleasure dal by som tomu 4/5. Nič extra, no dá sa na tom pobaviť. Triezvo, by to, ale bolo až niekde v iracionálnej hodnote čísiel. Preto vyberám čistý stred. Podpriemer. Ak teda hľadáte niečo na dlhšiu chvíľu, potom sú videoherné Bollovky asi fajn výber, no ak myslíte filmy trocha seriózne, asi by som skôr siahol buďto po serióznejších projektoch Uweho Bolla, alebo sa ísť pozrieť niekde inde. Tu si na svoje neprídete...
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
2
Hru jsem kdysi hrál, vím, jistě, že to byla pecka a bavilo mě to, ale už si moc nevzpomínám o co tam šlo, ale vím jistě, že to bylo hodně o zabíjení nacistů. Zde se tedy Boll spletl, s hrou to má společné snad jen název a upírství, jinak příběhově úplně jinde. A když jsme u toho příběhu tak ten je mimochodem příšernej, scénář jak by smet, dialogy postavené na jednoduchých větách o 4-5 slovech, no jako z pera 7-letého dítěte. Uwe se sice snaží o zajímavost, ale tím, že 10x předvede letecké nálety kamery na jízdu koní, tím už opravdu nikoho neoslní, navíc jeho snímání akce je děsivé, nepřehledné a choreografie bojů taktéž. Jediným kladem mohly být herci a jména jako Ben Kingsley, Michael Madsen sice nechápu na co je sem Uwe nalákal, ale jsou zde. Jejich výkony jsou nulové, Kingsley jen sedí a blbě kecá, Madsen vypadá, že ho to nebaví, navíc při bojích vypadá směšně, také je to tím, že jejich role jsou opravdu napsané jako kdyby to mělo nasvědomí dítě. Takže, abych se dostal k těm kladům, tak jediným kladem je Kristanna Loken, sice to není bůhvíjaká herečka, spíše naopak, ale má výhodu v tom, že je krásná a dobře se na ní kouká, navíc zde ukáže svou pýchu. Uwe už to zabal, copak nevidíš, jak ti všichni dávají najevo jakýsi břídil? Se mu divím.
sQelle
sQelle
2 814 bodů
0
Sejde se T-X z Terminátora, Letty z Rychle a zběsile, Budd z Kill Billa a Mandarin z Iron-mana ve středověkém cirkuse, loví upíry nebo se nechávají lovit. Ne, tohle nefunguje ani jako blbej vtip. Takhle to dopadá, když chceš mít vlastního Blejda, ale seš Němec.
CarnTheSlayer
CarnTheSlayer
877 bodů
4
Nečekal jsem od toho podhodnocený zázrak, ale ani výbornou sračku. Tenhle film se dá sledovat, ale rozhodně ne, když jste plně střízliví. Mám štěstí, že na DVD to stálo jen 80 korun, jinak bych do toho nešel a to mi připomíná, že na DVD byla reklama na ČSFD, abychom film nezapomněli ohodnotit, takže jsem se rozhodl něco sem napsat, aby se neřeklo. Mohl jsem si klidně koupit na Blu-Ray film Wanted, ale šel jsem do tohohle, abych konečně zjistil, zda Uwe Boll opravdu točí sračky. To samozřejmě sám nevím, takže musím dát alespoň další čtyři filmy od tohohle exprda, ale jestli bych měl ještě něco do tohohle absolutně smyslnedávajícího komentáře dodat, tak bych slabým žaludkům a milovníkům zvířat poradil, ať si počkají až tam přinesou tu kozu a pak si to přetočí.