Velký

74%
Velký
Film Velký z roku 1988 je oblíbená komedie režírovaná Penny Marshall s Tomem Hanksem v hlavní roli. Příběh sleduje dvanáctiletého Joshe Baskina, který si na pouťové atrakci, stroji přání, zažádá, aby byl velký. K jeho překvapení se přes noc promění v dospělého muže. Náhle uvězněný ve svém nově získaném těle dospělého, musí Josh zvládat složitý svět dospělosti, zatímco se snaží najít způsob, jak vše zvrátit do původního stavu. Josh se uchází o práci ve hračkářské společnosti, kde jeho dětská nevinnost a radost z hraček rychle přitahují pozornost a obdiv jeho šéfů, zvláště ředitele společnosti. Zatímco se Josh snaží vyrovnat se s nároky a výzvami dospělého života, včetně romantického zájmu od kolegyně Susan, postupně si uvědomuje, že dospěláctví není tak zábavné, jak si kdysi myslel.



Pete69
Pete69
29 978 bodů
7.5
Další povedená komedie s TOmem Hanksem, jako mladý byl v komediích dobrý, teď už bych mu to nedoporučoval.. dozrál na skvělé velké role. Tento film je daleko lepší, než třeba n a stejné téma natočený film přes noc třicítkou. Že by to bylo hercem?????
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Základní kámen žánru filmů zavři oči a přej si něco, co tě udělá lepším člověkem. Nečekaný hit s úžasným Hanksem, jistou režijní rukou Penny Marshallové a zkušeným okem velkého Miroslava Ondříčka. Tohle je klasika.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Vůbec tento film nenudí a je dobře natočen. Je dost vtipný a děj ujde. Výborná komedie.

Dodatečné informace

Původní název:
Big (více)
  • USA Velký
  • USA Big
Premiéra v ČR:
1. 10. 1990
Země původu:
USA
Čeština:
Velký je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch