Velký

74%
Velký
Plakát traileru

Přáním 13 ti letého chlapce je, aby se druhého dne vzbudil jako dospělý. Když se probudí zjistí, že se mu přání vyplnilo. V životě každého kluka nastane chvíle, kdy si ze všeho nejvíc přeje být velký. Dvanáctiletému Joshovi Baskinovi se jeho přání splní, ale možná ne tak jak si představoval. Vypadá sice na pětatřicet, ale uvnitř zůstal malým chlapcem. A to, jak se brzy ukáže, není žádný med. Polekaná matka jej nepozná a zavolá na něj policii, nemá co na sebe, nemá peníze. Naštěstí má kamaráda Billyho, který mu pomůže z nejhoršího. Josh se rozhodne, že bude pracovat, a kde jinde by se cítil lépe než mezi hračkami. Podaří se mu získat místo u hračkářské firmy MacMillan, zamiluje se do něj kolegyně Susan, ale přesto všechno by byl nejraději zase malým klukem. A protože je americký film Velký komedií určenou pro celou rodinu, třeba se mu to podaří.




Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Další povedená komedie s TOmem Hanksem, jako mladý byl v komediích dobrý, teď už bych mu to nedoporučoval.. dozrál na skvělé velké role. Tento film je daleko lepší, než třeba n a stejné téma natočený film přes noc třicítkou. Že by to bylo hercem?????
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Základní kámen žánru filmů zavři oči a přej si něco, co tě udělá lepším člověkem. Nečekaný hit s úžasným Hanksem, jistou režijní rukou Penny Marshallové a zkušeným okem velkého Miroslava Ondříčka. Tohle je klasika.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Vůbec tento film nenudí a je dobře natočen. Je dost vtipný a děj ujde. Výborná komedie.

Dodatečné informace

Původní název:
Big (více)
  • USA Velký
  • USA Big
Premiéra v ČR:
1. 10. 1990
Země původu:
USA
Rozpočet:
18 mil. USD
Tržby:
151,93 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Velký je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch