Pyramida boha slunce

51%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
2.5
Toto už je totální Mayovské zlo a hana jeho díla. Film navazuje na Poklad Aztéků a už úvod byl tristní.. jako by mě vypravěč uváděl do dalšího dílu Křečka v noční košili ( ten seriál je ovšem v mých očích o několik kategorií výše ) následuje série plitkých rozhovorů a série neustále se opakujících jmen.. Alfonso, Potoka, Sternau, Verdocha a zase znovu a znovu.., , k tomu všemu hraje "Sam Hawikins" na flétnu, která zní jako hastrmanovi u rybníka pod vrbou.. stačilo.. za mě téměř všechno špatně.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
7
Pokračování příběhu předchozího snímku ´Poklad Aztéků´ se nijak svoji atmosférou a dobrodružstvím neliší. A není divu. Oba snímky byli natočeny současně a asi málokdo ví, že kromě Německa, Rakouska, Švýcarska a bývalého Československa byli všude promítány současně jako celek. Okaté studiové kulisy byly použity převážně kvůli vytrvalým dešťům během natáčecího plánu a to proto, že si filmaři nemohli dovolit výrazné zpoždění. Natočeno to bylo podle románu ´Lesní Růženka´, která v originále čítá více než 2600 stran. Tak na tohle to potřebovalo skutečně ohromnou dávku odvahy, neboť tak rozsáhlé dějství nelze vtěsnat ani do tříhodinové stopáže. Příběh se totiž odehrává v rozsahu padesáti let. Takže došlo k razantním škrtům. No a tak to dopadlo jak to dopadlo. Vyloženě peckou jako vinnetouovky to být nikdy nemohlo, ale jako obyčejný nenáročný odpočinkový dobrodružný snímek funguje dobře.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
5
Z kvalitního westernu se stala ubohá rutina, říkajíc "Musím udělat co nejvíce filmů, aby lidi chodili do kina a platili a my měli prachy na dělání dalších filmů. A jim se to bude líbit, protože jestli ne, tak jim fanoušci májovek řeknou, že jsou idioti." To mě na tom štve nejvíc.
avenis
avenis
8 145 bodů
5.5
Nečekala jsem vůbec nic nového a možná právě proto jsem nebyla až tak zklamána, jako v prvním díle (Poklad Aztéků). Lex Barker je zde mírně upozaděn a honba za zlatem nabývá grádů. Všechny ty intriky jsou sice komicky naivní a bitky zrovna tak, ale ještě pořád se na to dá dívat. Ale ta závěrečná rudá láva, no dnešní pětileté děti by se snad zachvívaly strachem....