Informátoři

43%
Informátoři
Informátoři

Producent filmu IGBY, nominovaného na Zlatý glóbus, přichází s působivým příběhem o temných stínech životního stylu 80. let v Los Angeles. INFORMÁTOŘI, jejichž děj je zasazen právě do Los Angeles 80. let, se soustředí na mladé a bohaté Losangelesany, pohlcené dekadentním životním stylem. Žijí lhostejně a izolovaně od skutečného světa. Půltuctu příběhů filmu spojuje jedna osoba – Graham Sloan. Je to dítě luxusu, které se snaží najít svou vlastní cestu. Grahamovými nejlepšími přáteli jsou Christie a Martin. S nimi se oddává sexu, drogám i debatám o životě. Martin zároveň tajně udržuje milostný vztah s Grahamovou matkou, zatímco otec je posedlý stárnoucí, ale stále sexy hlasatelkou Cheryl Laineovou. Cheryl se také schází s mladíkem jménem Danny, který by mohl klidně být jejím synem…a složitá síť příběhu se zaplétá… Grahamův přítel Tim jede s otcem na Havaj. Otci během pobytu začne vrtat hlavou, proč se jeho synovi nelíbí děvčata a co na jeho chlapci tak přitahuje muže. Grahamův soused Jack drží v zajetí dítě, které unesl z mnohem temnějších důvodů, než je výkupné. Násilnická popová hvězda Bryan Metro se ocitne v nejhorší krizi právě ve chvíli, kdy je jeho kariéra na vrcholu. INFORMÁTOŘI jsou portrétem zbloudilé generace – tragický pád do propasti pod oslnivým pozlátkem L.A.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
6
Svět zbohatlíků plný drog, sexu a lhostejnosti. U mladých lidí je to obzvlášť na pováženou. Příběh je námětem zajímavý, ale ve svém zpracování postrádá hloubku problému. Není nijak poznat jeli to varovné poukázání na skutečnost a nebo jen takový nadhled daného problému. O uměleckém ztvárnění tu nemůže být teprve řeč, což je ohromná chyba. Takový námět se k tomu doslova vybízí. Nebyla využita příležitost, a tak vznikl snímek pouze ukazující styl života horní sociální vrstvy a niv víc.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
2
Parta zazobaných amíků se v 80. letech proš*kala až k HIV..Obsazení je sice opravdu hvězdné, nicméně hodně mdlé výkony (snad jen Rourke mi přišel zajímavý) a naprosto nezajímavý průběh děje (slovo "o ničem" film vystihuje naprosto přesně...) zaručí, že budete mít problém, tohle dokoukat vklidu do konce.
ZkuKol
12 290 bodů
2
Film naprosto o hovnu! Žádný příběh, zápletka, katarze, poselství, nic! Jsem obeznámen, že jde o adaptaci poměrně uznávané knihy, ale tenhle film jí rozhodně nedělá dobrou reklamu. Sonda do dekadentního holywoodu 80. let je vcelku hezky natočená, má věrnou výpravu a hraje v ní hezká dobová muzika. Jenže se v ní nic neděje, občas si tam někdo s někým zasouloží, občas se tam jen tak plácají nesmysli, občas se neděje vůbec nic v klipových záběrech. Pár zmínek o AIDS, drogách a homosexualitě z toho umělecký snímek neudělají. Hraje zde pár vcelku kvalitních herců, ale je vám to úplně jedno, protože film má tak nudný způsob vyprávění a i při cca 90 min. je tak dlouhý, že jediné, co si přejete, je, aby už to skončilo a vy do té doby neusli. Různorodá skupna lidí žije, souloží, fetuje, mluví, spí, hádá se na určitém místě v určitém čase v naprosto nedokoukatelném filmu... 20%

Dodatečné informace

Původní název:
Informátori (více)
  • NSR Informátoři
  • NSR Informátori
  • NSR Informers
  • NSR Informers, The
  • NSR Los confidentes
  • NSR The Informers
  • NSR The Informers - Vite oltre il limite
  • NSR Информаторы
Země původu:
NSR, Německo, USA
Rozpočet:
18 mil. USD
Tržby:
0,38 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné